Lăzăroiu: Ponta va rămâne premier şi dacă pierde alegerile prezidenţiale

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară, afirmă că Victor Ponta va rămâne premier şi în varianta în care va pierde alegerile prezidenţiale, precizând că mai mulţi candidaţi anunţaţi pentru cursa electorală din noiembrie vor afirma că vor schimba Guvernul în cazul în care vor câştiga fotoliul de la Cotroceni.

20 aug. 2014, 13:36
Lăzăroiu: Ponta va rămâne premier şi dacă pierde alegerile prezidenţiale

„Mai mulţi candidaţi vă vor spune în această campanie că, dacă vor câştiga funcţia de preşedinte, vor schimba guvernul lui Ponta. Mă rog, e treaba candidaţilor ce aşteptări vor să creeze susţinătorilor. Realitatea din ‘teren’ azi nu arată deloc optimist din punctul ăsta de vedere. Când s-a constituit, guvernul Ponta de după plecarea liberalilor avea în jur de 53% în Parlament. Între timp, însă, s-au mai adăugat cei de la PP-DD şi un grup de vreo 30 de parlamentari liberali, deci presupun, fără să fac vreun calcul, că acum au cam 60% în Parlament. Singurul partid care în mod evident nu s-a integrat în actuala majoritate este UDMR. La o adică, dacă PSD pierde prezidenţialele, UDMR poate dezerta”, afirmă fostul consilier prezidenţial pe pagina sa de Facebook.

Elena Udrea: Dacă voi ajunge preşedintele României, voi schimba Guvernul

În continuarea analizei sale, Lăzăroiu adaugă două variante. În prima variantă, el prevede că „majoritatea PSD rămâne confortabilă şi fără UDMR” şi adaugă, ca un al doilea scenariu, că ‘niciun partid românesc nu poate accepta pretenţiile UDMR, care au devenit din ce in ce mai extinse, pentru a-l momi intr- o nouă majoritate’.

„UDMR îşi va juca la maximum cartea, deşi, repet, nu prea are ce oferi pentru că şi fără ei PSD are majoritate. Deşi ştiu că ‘speranţa moare ultima’, nu visaţi prea departe. Ponta va rămâne premier şi dacă pierde. Nu cred că PSD îşi permite să-l schimbe după alegeri pentru că orice mişcare bruscă îi poate scoate de la guvernare”, conchide fostul consilier prezidenţial.