Leacuri băbeşti pentru mai multe probleme grave. Cum poţi să scapi de acnee fără niciun leu

Câteva leacuri venite din negura timpurilor sunt considerate ciudate de-a dreptul, însă în ciuda acestei percepţii, sunt încă folosite. Iată câteva dintre acestea.

05 nov. 2014, 08:19
Leacuri băbeşti pentru mai multe probleme grave. Cum poţi să scapi de acnee fără niciun leu

1. Durerile de cap încetează dacă îţi faci obiceiul de a te plimba dimineaţa cu picioarele goale prin iarba plină de rouă, scrie unica.ro. Dacă vrei să-ţi treacă pe loc, îţi freci fruntea cu o jumătate de lămâie sau îţi pui pe frunte o compresă rece în timp ce la picioare faci o baie fierbinte.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă pui usturoi pe herpes

2. Pentru dureri localizate în diverse părţi ale corpului există şi alte remedii ciudate. De exemplu, dacă te doare în gât, poţi să-ţi înfăşori în jurul gâtului o şosetă purtată. Dacă te dor articulaţiile, oricare ar fi motivul, ori porţi o brăţară de cupru, ori îţi faci o cataplasmă cu urzici proaspete – înţeapă, dar ia durerea cu mâna, spun bătrânii.

În caz că ai dureri de spate tratamentul este mai complicat: aştepţi primăvara şi, la primul cântec al cucului, te aşezi pe spate, pe pământ, şi te rostogoleşti de trei ori. Pentru durerile de ureche leacurile sunt mai la îndemână: ori îţi înfigi în ureche un căţel de usturoi, ori picuri puţină urină proaspătă. Dacă nu îţi convine niciuna din cele două, rogi pe cineva să-ţi sufle în ureche fum de ţigară.

3. Şi pentru sughiţ există o mulţime de posibilităţi. Dacă ai pe cineva în preajmă îl rogi să te mintă sau să te sperie. Dacă ai şi nişte apă la îndemână va trebui să o bei în timp ce o persoană din jur te va ţine de urechi. Eşti singur acasă? Nicio problemă, cealaltă opţiune este să bei apă stând cu capul în jos.

Citeşte şi Mit sau adevăr? Leacuri băbeşti studiate de medicină

4. Şi pe strămoşi îi supăra acneea, iar leacul lor consta în spălarea feţei cu urină sau cu apă de ploaie strânsă în ciotul unui copac.

5. Un alt remediu dezgustător se referă la herpes. Bunicii noştri nu îl tratau cu unguente antivirale şi nici măcar cu pastă de dinţi. Cel mai sigur leac era ceara din ureche, cu care se ungea buza.

6. Pentru hemoroizi se foloseau cartoful crud sau untura de porc, care erau folosite pentru a unge zona rectală.

Cartofii sunt utili şi dacă transpiri foarte mult. Ajunge să-ţi freci zona axilară sau tălpile cu felii de cartof crud.

7. Dacă te-ai tăiat sau te-ai lovit şi rana sângerează, bătrânii spun că e bine să o acoperi cu pânză de păianjen, care opreşte hemoragiile şi calmează durerea.

8. Pentru arsuri, există mai multe posibilităţi: acoperi rana cu ou crud bătut, o freci cu ceapă sau dacă arsura este la un deget, îl pui imediat pe lobul urechii şi durerea trece.