Leacuri mănăstireşti împotriva tusei. Au efect garantat

Din cele mai vechi timpuri, cunoscătorii plantelor le-au folosit pentru a tămădui boli și a reda sănătatea trupului. O parte din aceste taine au fost preluate și întrebuințate de călugări. Iată mai jos câteva leacuri călugărești:

01 dec. 2014, 11:04
Leacuri mănăstireşti împotriva tusei. Au efect garantat

Remedii cu usturoi

Usturoiul are un puternic efect antibacterian, iar în diverse combinații poate reface miraculos organismul uman.

Durerea de cap

Dacă o migrenă teribilă nu îți dă pace pregătește-ți repede un remediu din usturoi și felii de cartofi. Aplică feliile de cartofi cu bucățile tăiate de usturoi pe frunte și pe tâmple, apoi leagă-ți capul cu o basma. După 10-15 minute vei observa cum durerea începe să-ți dispară ușor.

Tuse persistentă

Fiert în supa de legume, usturoiul nu doar că îi va da aroma și gust bun, dar va combate tusea și asmul. Mai mult, grație proprietăților vindecătoare usturoiul va diminua greutățile urinare și defecare.

Imunitate

Un grăunte de usturoi înghițit dimineața, pe stomacul gol, va întări sistemul imunitar. Datorită proprietăților terapeutice, usturoiul va elimina paraziții intestinali și va reface sănătatea organismului.

Rețete cu pelin

Această plantă cu gust amar are o eficiență crescută în lupta cu bacteriile și cu paraziții intestinali. Mai mult, pelinul este recunoscut pentru faptul că fortifică stomacul.

Un stomac sănătos

Este bine să strângi 300 de ml de apă de ploaie într-un vas curat și să fierbi o mână de pelin în această apă. După ce fiertura a fost lăsată la răcit se bea cu înghițituri mici, de-a lungul zilei.

Acest preparat s-a dovedit foarte eficient pentru a elimina paraziții, a calma durerile și a relaxa abdomenul.

Dureri menstruale

Dacă simți că durerea îți controlează viața în perioada lunară, a venit timpul să încerci acest remediu. Pentru femeile care au dureri crunte în timpul menstruației, pelinul face adevărate minuni. Trebuie doar mărunțit și amestecat în vin îndulcit cu miere. Apoi se mai adaugă un pic de lavandă și preparatul este gata. Se bea puțin câte puțin, în timpul zilei.

Vindecă rănile

Dacă te-ai lovit și tocmai te-ai ales cu o vânătaie, un masaj ușor cu miere și pelin o va face să dispară. De asemenea, cataplasma cu pelin va reduce inflamația produsă de o rană, mai ales din zona capului.

Sursa: avantaje.ro