Leacurile bat medicamentele. Un adolescent a scăpat de o larvă de ţânţari din ochi cu frunze de busuioc

Medicii de la un spital din capitala peruană, Lima, au reușit să extragă o larvă de țânțar din ochiul stâng al unui adolescent fără să folosească niciun instrument chirurgical, utilizând doar frunze de busuioc.

04 iun. 2015, 07:36
Leacurile bat medicamentele. Un adolescent a scăpat de o larvă de ţânţari din ochi cu frunze de busuioc

Adolescentul în vârstă de 16 ani care trăiește în mediu rural a venit în capitală pentru că pleoapa ochiului i se umflase, a explicat într-un comunicat Ministerul Sănătății. Medicii din orașul său au crezut că este vorba de o simplă infecție și i-au prescris medicamente care nu au dat însă niciun rezultat.

La Lima, profesioniștii au descoperit că o larvă de țânțar, lungă de 3 centimetri, se instalase în ochiul pacientului și trăia acolo de aproape o lună. Pentru a o extrage, ei au avut ideea să plaseze mai multe frunze de busuioc în jurul globului ocular al pacientului, pentru a trezi apetitul larvei, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Ce boli poţi avea, după culoarea ochilor

Aceasta a căzut în capcană, iar când a ieșit din ochi medicii au prins-o cu o pensetă. Potrivit medicilor, o înțepătură a țânțarului ‘Dermatobia hominis’, prezent în aceste zone tropicale, ar putea fi la originea acestui fenomen neobișnuit.