Leaves Eyes va concerta la Maximum Rock Festival 2013

După The 69 Eyes, My Dying Bride şi Atrocity, o nouă formaţie confirmă participarea la Maximum Rock Festival 2013. Este vorba despre Leaves' Eyes, formaţia germano-norvegiană ce va susţine pentru prima dată un concert la Bucureşti, în data de 26 octombrie, informează organizatorii de la Promusic Events.

07 iun. 2013, 13:17
Leaves Eyes va concerta la Maximum Rock Festival 2013

Metalul simfonic se numara printre genurile preferate ale ascultatorilor de muzica grea iar formatia Leaves’ Eyes reprezinta unul din stalpii acestui stil complex si greu de interpretat.

Formatia a ramas fidela combinatiei inedite intre symphonic si gothic metal, devenind una din emblemele genului si strangand o baza de admiratori solida si fidela.

Trupa a luat fiinta in 2003 dupa ce solista Liv Kristine a parasit Theater of Tragedy. Ea s-a alaturat line-up-ului de atunci al grupului Atrocity si impreuna cu acesta a dat nastere unuia din cele mai inedite proiecte din zona metalului simfonic.

Leaves’ Eyes avea tot ce ii trebuie: o echipa de instrumentisti profesionisti si recunoscuti international pentru abilitatile lor, o vocalista carismatica si talentata, considerata una dintre cele mai frumoase femei din metal si compozitii senzationale.

Presa de specialitate si criticii s-au grabit sa numeasca nou infiintata Leaves’ Eyes un supergrup. Liv Kristine a contribuit la nasterea unui stil de muzica prin munca sa alaturi de Theater of Tragedy – una din primele formatii care s-a incumetat sa cante cu o solista – iar restul muzicienilor din grup erau parti componente ale Atrocity, cea mai apreciata trupa de death-metal tehnic din Europa.

2004 reprezinta anul in care apare primul album Leaves’ Eyes – „Lovelorn”, foarte bine primit de specialisti si de fani. In total, grupul a lansat 4 albume iar anul acesta il va crea pe al 5-lea, intitulat „Symphonies of the Night”.

MAXIMUM ROCK FESTIVAL revine in 2013 cu o editie indoor ce se va desfasura in perioada 25-26 octombrie 2013, in Turbohalle din Bucuresti.

In cele doua zile de festival vor urca pe scena atat formatii straine, cat si formatii autohtone.

Pe langa concerte, evenimentul va gazdui si alte activitati adiacente, dar si un mare targ de produse rock, unde cei prezenti isi vor putea achizitiona de la tricouri la reviste si alte accesorii rock.

Biletele si abonamentele se pot achizitiona deja din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro).