LECŢIA KARMICĂ a lunii IANUARIE 2019. Uranus-retrograd ne afectează pe toţi. Ce schimbări suferă fiecare zodie

Anul astrologic începe în trombă, cu Uranus-retrograd în Berbec şi cu Marte intrând în aceeaşi zodie, chiar din prima zi a Anului Nou 2019.

28 dec. 2018, 06:40
LECŢIA KARMICĂ a lunii IANUARIE 2019. Uranus-retrograd ne afectează pe toţi. Ce schimbări suferă fiecare zodie

Dacă despre Marte vom mai vorbi, „domnia karmică” a lui Uranus-retrograd în acelaşi semn zodiacal, va dura 7 zile, puţine, dar importante prin influenţele şi urmările lor nu numai în ianuarie ci şi mai târziu în cursul anului, scrie elystar.ro. Dar până atunci, să spunem că în mitologie, Uranus este tatăl lui Saturn, în timp ce Saturn este tatăl lui Jupiter. De asemenea, Uranus este singura planetă numită după un zeu grec, în loc de un zeu roman, cum sunt Saturn şi Jupiter. Uranus, ca şi Neptun şi Pluton, sunt planete care influenţează generaţiile, dar, deşi nu sunt planete personale, ele ne afectează pe toţi. Dar pe noi ne interesează acum Uranus, care este planeta schimbărilor şi cum energiile sale sunt intensificate de retrogradare, nu există revenire când Uranus determina o schimbare, mai ales o schimbare bruscă. Nimic nu rămâne ca înainte odată ce Uranus îl schimbă; vor exista noi standarde, fie că suntem pregătiţi sau nu. Punct! Dar ar fi tare bine să fim pregătiţi.

Citeşte şi HOROSCOP ianuarie 2019: Zodiile care vor avea o lună perfectă şi un început de an de vis

Schimbări bruşte, începuturi noi, asta înseamnă Uranus în Berbec şi chiar la începutul Anului Nou 2019, din primele zile vom observa acest lucru, mai ales atât timp cât Uranus este în mers retrograd. Uranus-retrograd mai înseamnă libertate, reformă, fanatism, ca să nu mai spunem despre comportamente grandomane la unii oameni şi individualism dus la extreme la alţii. Nu e vorba de respingerea trecutului, ci de corectarea lui, iar căile pentru a face asta sunt deschise de invenţiile şi inovaţiile care vor apărea. Dacă în viaţa noastră apare ceva ciudat, unic sau neobişnuit, atunci probabil că Uranus-retrograd încearcă să ne transmită un mesaj, o avertizare ca trebuie să învăţăm o lecţie karmică pentru a corecta o greşeală din trecut, iar pentru asta este nevoie de schimbare. Deci, să vedem aceste lecţii karmice pentru fiecare zodie, în ianuarie 2019.

În vieţi anterioare, nativul Berbec a făcut întotdeauna ceea ce alţii considerau a fi bine pentru el, iar el considera asta ca o acceptare din partea celorlalţi. Cu toate acestea, uneori a mers prea departe, acţionând chiar împotriva propriilor principii. Acum este vremea de schimbare şi pentru asta lecţia karmică vă poate învăţa că punctul dvs. de vedere şi modul de viaţă ales este cel potrivit. Va trebui să învăţaţi să optaţi pentru umilinţă, linişte, familie, natură şi un mod de viaţă mai domestic. Lecţia karmică cere să învăţaţi să domoliţi Berbecul impulsiv din dvs. Şi poate cel mai important câştig este că însuşirea acestei lecţii karmice vă face viaţa mai clară, mai sănătoasă şi vă permite să vă relaxaţi suficient pentru a putea să meditaţi asupra căii pe care doriţi să mergeţi în această viaţă. Sunt două lucruri mai importante: direcţia şi energia. Puteţi decide asupra celei dintâi şi o puteţi avea pe cea din urmă. Nu este Marte responsabil cu energia? Şi, nu este el guvernatorul Berbecului?..

TAUR

În mai multe vieţi anterioare aţi trăit nebuneşte: aţi trecut prin viaţă ca un sărac, deşi aveaţi destui bani. De exemplu, v-aţi întrebat de multe ori „chiar trebuie să cumpăr cartea asta, când pot să o iau de la bibliotecă?” privindu-vă astfel de o bucurie. Iar lecţia karmică a lunii tocmai la asta se referă. Trebuie să învăţaţi că dacă vă plac lucrurile frumoase (şi chiar vă plac!), nu trebuie să vă privaţi de acestea, mai ales atunci când vi le puteţi permite. Trebuie să învăţaţi să acceptaţi că este în regulă să vă bucuraţi de lucrurile frumoase, pentru că ele fac parte din darurile Pământului. Prin urmare, treceţi la fapte: observaţi detalii, călătoriţi, fiţi curioşi, vorbiţi-comunicaţi, cunoaşteţi oameni şi culturile lor diverse, îmbătaţi-vă cu vinul dulce al frumuseţii adevărate a lucrurilor simple. Sunteţi la începutul unei perioade de prietenie şi socializare, care vă vor favoriza ambiţiile, astfel încât comunicarea este o bună pregătire pentru acest prietenos timp social.

GEMENI

De-a lungul multor reincarnări, aţi fost un învăţat prins în cunoaşterea superioară: lege, filosofie, teologie sau ştiinţă şi nu aţi avut timp să observaţi lucrurile simple şi adevărurile profunde pe care le reprezintă. în această lună, lecţia karmică pentru dvs. este aceea că trebuie să învăţaţi să le observaţi! Nu încercaţi să vă transformaţi pe dvs. sau pe alţii, trebuie doar să deschideţi ochiul minţii, căci, de fapt, lucrurile simple vă facineaza, norii, florile, valul mării. Lăsaţi-vă duşi de valul vieţii, acceptaţi apariţiile de la suprafaţă, mai degrabă decât să vă gândiţi la adâncimile profunde, ascunse vederii. Ele nu există, cel puţin acum. Reţineţi că aţi intrat într-un an extrem de norocos pentru relaţii, iar lecţia karmică vă învăţă că: dacă trataţi lucrurile cu bunăvoinţa obişnuită, mai degrabă decât cu motive ascunse, veţi reuşi!

RAC

În reincarnările anterioare au existat vieţi în care nu v-aţi interesat decât de afaceri. Fie că aţi fost rege, comerciant sau un simplu fermier, probabil că îi cunoasteaţi pe asociaţii dvs., mult mai bine decât vă cunoasteaţi familia. Karma dvs. cere să învăţaţi lecţia karmică a echilibrării acestei situaţii. Prin urmare, în viaţa prezentă trebuie să faceţi o prioritate din casa şi familia dvs., dobândind astfel dragostea lor pentru dvs. Acum treceţi printr-o perioadă sănătoasă de creştere spirituală, care atrage pe mulţi. Acum sunteţi binecuvântaţi, dar dacă nu sunteţi independenţi, dacă vă alăturaţi altora, totul va merge împotriva acestei bunătăţi karmice şi ar putea ca totul să meargă prost! Nu trebuie să pemiteţi nimănui ca, prin ură , furie, ameninţare sau litigii, să vă aducă la forme de energie negativă. Lecţia karmică vă cere: eliberaţi-vă! Dacă sunteţi ameninţaţi sau jigniţi, nu răspundeţi, îndepărtaţi-vă, altfel veţi îmbrăţişa karma negativă a adversarului şi binecuvântările karmice vor pieri!

LEU

În vieţi anterioară aţi fost ocupaţi cu îngrijirea celor săraci, neajutoraţi sau bolnavi, tratându-i pe fiecare ca şi cum ar fi fost parte din familia dvs. În viaţa prezentă aveţi o karmă oarecum blândă şi, în această lună, o lecţie karmică frumoasă: trebuie să învăţaţi să vă folosiţi ego-ul şi generozitatea pentru a reuşi în ceea ce v-aţi propus. Secretul constă în a fi conştienţi de puterea dvs., dar în linişte şi fără laudă deşartă. Lecţia karmică vă mai poate învăţa că meditaţia poate dezvălui răspunsuri şi oportunităţi. Contemplarea vă poate ajuta să vă planificaţi viitorul şi chiar să descoperiri că vacanţele (uneori şi jocul de noroc) pot aduce beneficii!

FECIOARĂ

În vieţi anterioare aţi fost poate călugăr sau călugăriţă, preot sau vindecător, fiind dedicaţi vieţii spirituale, retraşi din lume şi dorind să-i ajutaţi pe alţii. În viaţa prezentă, s-ar putea să vă vedeţi aruncaţi în lumea comerţului, în administraţie, responsabili de personal sau conducere etc. Ehe… Pentru mănăstire mai este destul timp. Deocamdată, trebuie să învăţaţi mai întâi următoarea lecţie karmică. Nu vă asumaţi riscuri speculative (jocuri de noroc) sau creative (de exemplu, puteţi deschide o galerie de artă, dar nu vă apucaţi de pictat dacă n-aveţi talent). Acum este un timp să vă imaginaţi, să vă pregătiţi viitorul şi să vă doriţi Luna de pe cer. Spre exemplu, dacă doriţi o locuinţă nouă, mai bună, mai sigură, mai rentabilă, este foarte probabil să o aveţi înainte de 2020! În general, concentraţi-vă mai mult pe viitor decât pe plăcerea prezentă .

BALANŢĂ

În vieţi anterioare, personalităţile dvs. ar fi putut fi egoiste, arogante şi centrate pe propria persoană. Prin urmare în viaţa prezentă aveţi de învăţat o lecţie karmică destul de complicată, şi anume, să învăţaţi să fii amabili cu cei din jur, să aveţi maniere impecabile. Şi cum societatea şi aşteptările ei faţă de dvs. sunt foarte importante pentru dvs., vă simţiţi bine atunci când vă comportaţi în mod politicos şi plăcut faţă de ceilalţi. Aveţi şi noroc: comunicaţia este zona cea mai avantajoasă pentru dvs., ea fiind în plină expansiune, ceea ce aduce momente extrem de bune şi un timp excelent pentru a interacţiona cu oameni importanţi şi interesanţi, cărora conversaţia cu dvs., E-mailurile trimise, le crează o bună impresie. Ceea ce este favorabil pentru dvs. şi pentru cariera dvs., căci acum este un moment bun pentru a face o schimbare în acest domeniu. Lecţia karmică vă cere să acţionaţi, nu să contemplaţi. Nu este timp pentru asta şi nici nu aveţi nevoie de meditaţie, aveţi nevoie de acţiune!

SCORPION

Într-una din vieţile anterioare (sau poate în mai multe), aţi fost probabil o persoană despre care se putea spune că are „gura slobodă”, nu aveaţi secrete şi nu puteaţi păstra nici secretele celorlalţi, iar uneori ofereaţi mai multe informaţii decât era necesar. În viaţa prezentă sunteţi cotaţi ca fiind persoane foarte secretoase? Este rezultatul lecţiei karmice care cere găsirea unui echilibru între cele două aspecte. Un alt capitol din lecţia karmică a acestei luni vă cere să evitaţi pierderea timpului cu lucruri mărunte, întâlniri obişnuite, contacte nesemnificative, călătorii scurte, simple curiozităţi şi altele de acest fel. în schimb trebuie să învăţaţi că toate acţiunile, proiectele, gândurile, care bat departe, adânc, formal sau idealist vor contribui la împlinirea ambiţiilor şi telurilor dvs. Va fi profunzimea contra superficialităţii!

SĂGETĂTOR

În vieţi anterioare, probabil v-aţi simţit bine în compania frivolităţii, fiind o persoană mai puţin înclinată spre cele intelectuale, cât mai degrabă spre petreceri cu prietenii. În viaţa prezentă, karma dvs. v-a pus în faţă lecţia karmică potrivit căreia trebuie să învăţat să aveţi idei diferite de cele ale prietenilor dvs. despre distracţie. Şi dacă preferaţi o prelegere intelectuală unei petreceri zgomotoase, însemnţ că aţi înţeles lecţia karmică. Implicaţi-vă în tot cea ce are puterea de a vă schimba viaţa în bine, vă îndeamnă Uranus. Veţi vedea că norocul şi charisma personală (foarte puternice spre sfârşitul anului) vor aduce schimbări nesperat de bune în viaţa dvs. Fiţi sceptici la fapte uşoare, la detalii nesemnificative, la relaţii pasagere. Evitaţi sexul ocazional şi depărtaţi-vă cât puteţi de rutină. În loc să depindeţi de memoria dvs., mai bine hrăniţi-o cu noi experienţe. Toate acestea vă sporesc încrederea în sine şi vă favorizează progresul.

CAPRICORN

În ciuda faptului că sunteţi persoane orientate spre carieră şi progres social, dvs. nativii Capricorn, aveţi tendinţa şi dorinţa să vă petreceţi viaţa retraşi în cămin, în singurătate. Acest lucru este urmarea faptului că în vieţi anterioare casa si familia au fost întreaga dvs, lume. În viaţa prezentă această situaţie trebuie echilibrată. Lecţia karmică a lui ianuarie vă cere să învăţaţi să aveţi succes în lumea exterioară, din afara casei dvs. Nu puteţi progresa social fiind independent de societate! Evitaţi independenţa extremă, prea marea încredere în sine şi solitudinea (excepţiile sunt vacanţele de recuperare şi retragerile programate, care vă favorizează acumularea de energie). Evitaţi să vă concentraţi pe alţii şi feriţi-vă de autocompătimire. Dacă vă credeţi „bătuţi de soartă”, luaţi în considerare modul în care acţiunile şi/sau atitudinile dvs. din trecut v-au adus în această situaţie. Trebuie să realizaţi că furia faţă de ceilalţi sau vanitatea dvs. pot fi motive false pentru a vă izola, într-o perioadă în care dorinţa de independenţă este punctul dvs. slab. Ţineţi cont de faptul că orice ghinion din prezent poate fi plata unei greşeli din trecut. În această perioadă, una dintre cele mai bune căi de a vă îmbunătăţi karma (şi norocul) este: să vă iertaţi!

VĂRSĂTOR

Ce fel de persoană aţi fost în incarnări anterioare? Una care nu s-a gândit niciodată la victimele războaielor sau foametei, la cei săraci sau bolnavi, la oameni pe care nu i-aţi cunoscut niciodată. Familia şi prietenii au fost singurii la care v-aţi gândit, i-aţi iubit şi i-aţi îngrijit. Acum, în viaţa prezentă, karma dvs. vă cere să învăţaţi lecţia karmică a compasiunii, să priviţi dincolo de cercul strâmt al familiei şi prietenilor şi să realizaţi că suntem cu toţii o singură mare familie. Gândiţi-vă la asta! În perioada următoare veţi creşte în inimă, minte şi conştiinţă, spre un sine mai curat şi mai fericit, iar la sfârşitul perioadei, karma vă va răsplăti pentru toate lucrurile bune pe care le-aţi făcut şi pentru lecţia karmică însuşită. 2019 va fi un an plin de împlinirea dorinţelor, de popularitate, de dragoste şi de un optimism fără margini. Veţi fi fericiţi!

PEŞTI

Ca nativi ai celui de al doisprezecelea semn al zodiacului, Peştii au trecut în vieţi anterioare prin aproape toate lecţiile karmice de mai sus. Dacă în vieţi trecute aţi fost persoane „cu picioarele pe pământ” şi foarte practice, în viaţa prezentă, karma cere echilibru; un echilibru care poate fi obţinut prin învăţarea lecţiei karmice a exprimării sentimentelor prin artă şi prin îmbrăţişarea practicilor spirituale. În vieţi anterioare aţi privit în pământ, în viaţa prezentă trebuie să vă îndreptăţi privirile în sus, mai presus de toate! Preocupările spirituale vă vor favoriza exprimarea creativităţii prin artă. (Vreau să înţelegeţi că „artist” nu este numai actorul de teatru sau film; orice om poate fi artist în domeniul său, bucătarul, designerul, croitorul şi ceilalţi.). Însuşirea acestei lecţii karmice va uşura plata datoriei dvs. karmice şi asta nu o vor face decât nativii Peşti care se exprimă pe sine în mod spiritual şi creativ!