LECŢIE DE VIAŢĂ. Un tânăr cu ambele picioare amputate a reuşit să termine o CURSĂ INFERNALĂ FOTO

Un tânar de 27 de ani din Marea Britanie a reuşit să termine o cursă infernală în numai patru ore. Acesta a trecut peste jar încins, s-a căţărat pe obstacole înalte de peste 9 metri şi s-a tărât prin bălţi pline de nămol. La prima citire nu pare nimic deosebit, însă dacă ţinem cont de faptul că bărbatul nu are ambele picioare, povestea capătă alte valenţe.

10 sept. 2013, 10:21
LECŢIE DE VIAŢĂ. Un tânăr cu ambele picioare amputate a reuşit să termine o CURSĂ INFERNALĂ FOTO

James Simpson s-a antrenat din greu timp de patru luni pentru a putea face faţă competiţiei extrem de dure. Mii de spectatori l-au ovaţionat atunci când a trecut linia de „finish”.

„Am participat la acest concurs pentru că mi-a plăcut provocarea. Nu am mai făcut niciodată acest lucru până acum. Nu mi-am propus să dobor niciun record. Pur si simplu am vrut să fac asta. Sper să fiu un bun exemplu de urmat şi oameni care au suferit amputări să încerce să îşi depăşească limitele”, a declarat James Simpson.

Organizatorul competiţiei a rămas fără cuvinte atunci când a văzut performanţa tănărului: „Este fantastic ceea ce a făcut! Am avut concurenţi care nu suferă de niciun handicap, dar care nu au reuşit să după cursa la bun sfârşit”.

James Simpson şi-a pierdut ambele picioare în noiembrie 2009. Acesta se întorcea dintr-o misiune de patrulare în Helmand, Afganistan, când a călcat pe o bombă improvizată. În urma accidentului, medicii au decis să îi taie picioarele de la genunchi în jos.