Lecţii de viaţă pe care le înveţi din „Game of Thrones”

In ciuda dragonilor si a peisajelor fantastice, exista un numar de adevaruri universale care pot fi extrase din serialul "Game of Thrones".

20 sept. 2014, 18:12
Lecţii de viaţă pe care le înveţi din „Game of Thrones”

Doar pentru ca serialul isi are radacinile in literatura fantasy, nu inseamna ca „Urzeala Tronurilor” nu ne poate invata cateva lectii importante despre viata in lumea reala. Vezi mai jos cateva adevaruri universale care se extind dincolo de tinuturile de poveste din „Game of Thrones„:

Cine conduce lumea? Femeile.

Poate ca ea arata ca o nimfa, ca o printesa modesta, dar sansele sunt destul de mari ca respectiva femeie sa iti taie si sa iti scoata intestinele la fel de repede ca la un peste; eroinele noastre din Game of Thrones stiu cum sa dea un pumn considerabil si tot ele dovedesc ca genul fantasy nu este in intregime centrat pe partea masculina.

Asa ca renunta la cliseele legate de „regine firave ca niste zane” si „fecioare cuminti mereu date la o parte”, deoarece femeile din Game of Thrones sunt intruchiparea curajului, puterii, fortei si artei de a submina ordinea patriarhala.

CITESTE SI: Căsătorie memorabilă: Doi britanici au făcut NUNTĂ inspiraţi de URZEALA TRONURILOR GALERIE FOTO VIDEO

Adolescentii care au prea multa putere au o dorinta frenetica de a ucide.

Un print cu parul perfect este inconjurat de barbati care fac plecaciuni la absolut fiecare cuvant rostit de el, si, pana sa iti dai seama, acest print plin de aere este infinit de arogant, iti vine sa ii dai un pumn in fata, este ingamfat si nu are niciun pic de respect pentru autoritate.

Asa era regele Joffrey, personajul negativ din Game of Thrones, extrem de masochist, care, desi nu era suficient de matur pentru a-si rade barba, a dezvoltat un gust destul de ciudat pentru tortura, crima si pornirea razboaielor.

Citeste mai mult pe feminis.ro