Lecţii şocante în manualele de religie: AVORTUL duce la dependenţă de droguri

În timp ce la clasele mici elevii învaţă din manualele de religie cu frica de păcat şi pedeapsă, la clasele mai mari se predă despre păcatul avortului, abstinenţă până la căsătorie, adulter.

24 mart. 2015, 07:20

Liceenii află din manualele de religie că este un mare păcat să începi viaţa sexuală înainte de căsătorie, iar avortul este un păcat capital, potrivit adevarul.ro.

În manualul de religie de clasa a XII-a, adolescenţilor le este relatată întâmplarea unei tinere care a recurs la o întrerupere de sarcină, autorii insistând asupra „urmărilor sufleteşti”. „Îmi revine mereu în memorie imaginea micului embrion de şapte centimentri lungime care dădea din mâini şi din picioruşe„.

Din cauza avortului, tânăra din povestea relatată elevilor de clasa a XII-a, pierzându-şi liniştea interioară, a început să îşi procure droguri pentru „a-şi năuci mintea” şi „a devenit dependentă de ele”. „Am vrut să-mi trăiesc viaţa. Dar datorită avortului, am pierdut-o. Mi-am pierdut liniştea interioară, bărbatul cu care urma să mă căsătoresc, primul meu copil. Îmi voi procura droguri care să-mi năucească mintea şi voi deveni dependentă de ele„, spune tânăra.

Indiferent de cultul căruia aparţin, elevii de liceu învaţă la religie că viaţa sexuală începută înaintea căsătoriei, adulterul, concubinajul sunt păcate grave. În manualul de religie, pe lista păcatelor grave sunt incluse şi „masturbaţia, pornografia, prostituţia sau homosexualitatea”.

CITEŞTE ŞI: Lecţiile din manualul de religie bagă spaima în copii: povestea unei fetiţe al cărei tată este grav bolnav