Legătura dintre variola maimuţei şi masturbare pune pe jar planeta. Dr. Ciuhodaru: „Suntem pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte bolile cu transmitere sexuală” VIDEO

Creşterea numărului de cazuri de infecţii cu variola maimuţei în România a dat naştere la tot mai multe întrebări dacă masturbarea poate cauza această boală. Medicul Tudor Ciuhodaru a venit cu explicaţii în emisiunea "Punctul Culminant" de la România TV.

16 iun. 2022, 09:07
Legătura dintre variola maimuţei şi masturbare pune pe jar planeta. Dr. Ciuhodaru: „Suntem pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte bolile cu transmitere sexuală” VIDEO

Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV, a avut un dialog spumos cu dr. Tudor Ciuhodaru pentru a clarifica dacă există într-adevăr o legătură între variola maimuţei şi masturbare.

Victor Ciutacu: Domnule doctor Ciuhodaru, când eram eu mai mic şi dumneavoastră aşişderea, circula o legendă că dacă te masturbezi prea mult, rişti să orbeşti. Dacă mai ţine mult nenorocirea asta cu variola maimuţei, o să fim o ţară de ochelarişti. Nu mai bine luăm nişte măsuri instituţionale?

Am înţeles; prezervative, mai faceţi-o şi singuri prin forţe proprii, dar cumva există cumva şi un tip de măsură medicală? Poate unii nu se pot abţine!

Dr. Tudor Ciuhodaru: Domnule Ciutacu, cea mai bună măsură de prevenţie este educaţia pentru sănătate şi trăim într-o ţară în care numărul de boli cu transmitere sexuală este extrem de mare. Suntem pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte bolile cu transmitere sexuală.

Fără pudibonderie, lucrurile astea ar trebui predate de la şcoală, mai ales că vorbim despre anatomie, de fiziologie, despre ceea ce ne poate afecta viaţa în general.

Dacă vorbim despre numărul de raportări de cazuri (de variola maimuţei n.red), când vor fi aceste cazuri raportate în România, nu va fi unic, ci vor fi mai multe.

Chiar mă uitam astăzi că Anglia a raportat 52 de cazuri, Scoţia unul, parcă a mai fost şi unul prin Ţara Galilor şi au ajuns la un număr total de 524 de cazuri.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că variola maimuţei nu se transmite uşor şi nu necesită măsuri de precauţie ca în cazul infecţiei cu noul coronavirus. Potrivit ministrului Sănătăţii, deocamdată nu se pune problema unei transmiteri comunitare a acestei boli, pentru că rata de reproducere este în jur de 0,3.

România a raportat trei cazuri de variola maimuţei în tot atâtea zile.  În acest context, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că variola maimuţei nu e în transmitere comunitară. Rafila a spus că există anchete epidemiologice în desfăşurare în cazul celor trei bărbaţi, dar finalizarea lor va dura, deoarece se bazează pe declaraţiile persoanelor infectate.

Citeşte şi: Rafila recomandă folosirea prezervativului sau abstinenţa: Variola maimuţei nu necesită măsuri de precauţie ca la COVID-19