Legătura neştiută dintre Maria Dragomiroiu şi Adrian Păunescu: „M-a ajutat să nu mă las. Mi-a zis că sunt o Mărie cu altă pălărie”

Carismatică şi cu o voce inconfundabilă, Maria Dragomiroiu a reuşit să intre uşor în sufletele românilor de toate vârstele. Unul dintre cei care au sprijinit-o în carieră a fost Adrian Păunescu, căreia artista îi poartă un respect deosebit.

20 apr. 2023, 17:07
Legătura neştiută dintre Maria Dragomiroiu şi Adrian Păunescu: „M-a ajutat să nu mă las. Mi-a zis că sunt o Mărie cu altă pălărie”

Maria Dragomiroiu a fost adesea comparată cu Maria Tănase, printre primii care au făcut această comparaţie fiind poetul Adrian Păunescu. Tot el a fost cel care a încurajat-o să cânte, spunându-i că aduce un suflu nou în muzica populară.

Legătura neştiută dintre Maria Dragomiroiu şi Adrian Păunescu

La numai 16 ani, a urcat pe scena Cenaclului Flacăra, unde a interpretat faimoasa melodie „Mărie, Mărie”. Marele folclorist Harry Brauner i-a prezentat-o lui Adrian Păunescu şi tot el a îndrumat-o spre Festivalul de Folclor „Maria Tănase”, de la Craiova, unde a primit Premiul de Popularitate. Participarea la spectacolele Cenaclului Flacăra a fost o pistă de lansare pentru ea.

Citeste si Imagini incendiare cu Anca Țurcașiu în cușeta CFR. Artista s-a dezbrăcat de haine și inhibiții și s-a pozat în ipostaze sexy

Adrian Păunescu mi-a oferit la Sala Palatului premiul Cenaclului și al Revistei Flacăra pentru Păstrarea purității folclorului. Diplomă pe care o țin la loc de cinste în casa mea. El a fost omul care mi-a întins o mână și care mi-a spus, când toată lumea mă compara cu Maria Tănase, că sunt o Mărie cu altă pălărie. Că aduc altceva, este alt suflu. Am timbrul Mariei Tănase, dar sunt altceva. M-a ajutat să muncesc, să lupt și să nu mă las. Pentru că am avut destule piedici în viață, ca fiecare”, își amintește Maria Dragomiroiu în interviul oferit Irinei Păcurariu pentru „Rețeaua de Idoli”.

A primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor

În 2004, Maria Dragomiroiu a primit de la preşedintele Iliescu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Citeste si Drama cu care trăiește Steliana Sima de ani de zile. „Mă iubea de la pământ până la cer. Încă simt că mă ține în brațe”

Lumea mă recunoaște pe stradă și asta nu este ușor de dus. Este foarte frumos, dar ește și obositor pentru că tot timpul trebuie să fii perfect. Mă fardez singură de când mă știu, pentru că îmi cunosc defectele și știu ce să scot în evidență. Mi-a plăcut întotdeauna fotografia și simt lumina. Tot timpul îmi spun colegii: „Uite ce poze frumoase ai făcut în parc…”. Fac selfie-uri multe, dar dacă fac 150, aleg doar cinci. Când ies din casă sunt aranjată. Mi-e drag să mă întâlnesc cu oamenii, să mă salut. Mi-s dragi cel mai mult oamenii simplii dintre care am plecat de la țară”, a povestit îndrăgita interpretă în emisiunea de la TVR.