Lege împotriva ştirilor false şi în România. Documentul este elaborat de Ministerul Comunicaţiilor

Publicat: Marţi, 15 Mai 2018 13:31 // Actualizat: Marţi, 15 Mai 2018 13:31 // Sursa: romaniatv.net

În contextului scandalului mondial privind furtul de date de către compania Cambridge Analytica prin intermediul Facebook, autorităţiele române pregătesc la rândul lor măsuri legislative.

O lege privind combaterea fenomenelor ştirilor false este în discuţie la nivelul Ministerului Comunicaţiilor. Potrivit unui document oficial citat de profit.ro, discuţiile vizizează în mod special platformele de socializate care sunt văzute drept locul predilectic unde se răspândesc astfel de ştiri.

Acest proiect de lege este legat de scandalul menţionat anterior deoarece datele furate de la utilizatorii Facebook au fost folosite în special pentru a vedea intenţiile alegătorilor şi a le furniza astfel ştiri într-o manieră care să le influenţeze decizia de vot.

"La nivelul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale este conștientizată predispoziția utilizatorilor platformeior de socializare de a propaga știri false. Este în discuție inclusiv elaborarea unui act legislativ prin care să se poată contracara acest fenomen", arată documentul citat de profit.ro.

În elaborarea legislaţiei, autorităţile urmăresc să se alinieze demersurile ce au loc la nivel de Comisia Europeană şi Parlament European pentru a se înscrie într-o abordare unică.

În urma scandalului Facebook/ Cambridge Analytica, Comisia Europeană a plasat sub presiune rețele de socializare și platforme ca Facebook și Twitter, pentru ca acestea să lupte și mai mult împotriva dezinformării online, prin faptul că nu a exclus să propună, la sfârșitul lui 2018, măsuri de reglementare în acest domeniu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cambridge Analytica lege stiri false Ministerul Comunicaţiilor scandal facebook
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H