Lege inedită depusă în Parlament. Articolul 1: Prim-ministrul este statul. Indubitabil!

Senatorul PNL Cristian Bodea a realizat o lege-pamflet, prin care a încercat să sublinieze faptul că rolul Parlamentului este diminuat în faţa celui al Executivului. Astfel, potrivit primului articol al "Legii Tăcerii", "Prim-ministrul este statul. Indubitabil!" 

20 mart. 2015, 07:09
Lege inedită depusă în Parlament. Articolul 1: Prim-ministrul este statul. Indubitabil!

Un adept cunoscut al ironiilor la adresa premierului Victor Ponta, senatorul PNL Cristian Bodea a mers mai departe cu atacurile fine: a iniţiat un proiect de lege, numit „Legea Tăcerii”.

Citeşte şi: PARODIE cu Elena Udrea şi un castravete VIDEO

Prin această lege-pamflet, senatorul recunoştea faptul că rolul Parlamentului este diminuat şi că ordonanţele de urgenţă ale Guvernului sunt prioritare, scrie gândul.info

În total, iniţiativa finală are zece articole ironice.

„Art 1. Prim ministrul este statul. Indubitabil!

Art 2. Ministrul ştie mai bine. Prim-ministrul cel mai bine!

Art 3. Ministrul este mai presus de parlamentar. Mult mai sus!

Art 4. Parlamentarul are dreptul să ridice mâna. Şi dreptul să tacă!

Art 8. Guvernul conduce numai prin ordonanţe de urgenţă. Fără număr!”

Iniţiatorul său a precizat în plen că: „Normal că nu vrea nimeni să se adopte o astfel de lege, dar aş vrea să ţineţi cont şi să fie un semnal de alarmă pentru toţi politicienii că trebuie să punem Parlamentul pe primul loc în această ţară”.

Senatorul Cristian Bodea a avut chiar şi o expunere de motive. „Pentru că aşa doreşte domnul Ponta!”.

Senatorii nu i-au gustat însă proiectul de lege făcut în glumă.

Nu-i de ajuns că ne înjură cetăţenii, ne mai facem şi de râsul pământului. Avem dreptul să depunem iniţiative legislative, dar nu în bătaie de joc”, a spus conservatoarea Cristiana Anghel.

La rândul lui, senatorul PSD Daniel Savu i-a transmis lui Bodea că nu tot ce-i trece prin cap trebuie „să-i iasă pe gură” însă este „absolut obligatoriu ca tot ceea ce ne iese pe gură să ne treacă prin cap„.

Citeşte şi: Cele mai urmărite parodii ale anului 2014 VIDEO

Pe de altă parte, Cristian Bodea a avut şi câţiva colegi care i-au luat apărarea. Liberalul Octavian Motoc, de exemplu, a încercat să le explice senatorilor că proiectul de lege este, de fapt, un pamflet: „Colegul meu a găsit modalitatea să şocheze opinia publică, atrâgând atenţia asupra ceea ce se întâmplă. Nu este în fapt o lege, ci un pamflet politic”

Proiectul de lege a fost respins, cu 68 de voturi „împotrivă”, 27 „pentru” şi 5 abţineri. Potrivit iniţiatorului, „Legea Tăcerii” trebuia să fie o moţiune simplă, însă nu a fost susţinută de tot grupul liberal.