Lege nouă pregătită de Guvern. Evaziunea fiscală va fi considerată infracţiune doar dacă prejudiciul este mai mare de 20.000 de euro

Faptele de evaziune vor fi considerate infracțiuni numai dacă prejudiciul depășește 20.000 de euro. Noua regulă este pregătită de Guvern printr-un proiect de modificare a Legii pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, obținut de Profit.ro.

07 sept. 2016, 07:31
Lege nouă pregătită de Guvern. Evaziunea fiscală va fi considerată infracţiune doar dacă prejudiciul este mai mare de 20.000 de euro

Ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, omisiunea evidențierii în actele contabile a operațiunilor comerciale sau a veniturilor realizate, evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, alterarea, distrugerea sau ascunderea de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau de alte mijloace de stocare a datelor, sustragerea de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate, substituirea, degradarea sau înstrăinarea de către debitor ori de către terțe persoane a bunurilor sechestrate, precum și stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat vor fi considerate infracțiuni numai dacă valoarea prejudiciului este mai mare de 20.000 de euro. Mai mult, Fiscul va retrage plângerea prealabilă pentru infracțiuni dacă prejudiciul este achitat integral de făptuitor, scrie profit.ro.

Legea prevede pentru infracțiunile enumerate mai sus, pe lângă interzicerea unor drepturi, o pedeapsă cu închisoarea pornind de la 2 ani și ajungând până la 15 ani, cu o majorare cu 5 ani dacă prejudiciul depășește 100.000 euro.

Citeşte mai mult pe profit.ro


loading...
Partenerii noștri