LEGE NOUĂ. Toţi românii, obligaţi să-şi schimbe buletinul începând cu 15 August. Cum arată documentul FOTO

Publicat: Marţi, 25 Iulie 2017 17:56 // Actualizat: Marţi, 25 Iulie 2017 18:00 // Sursa: romaniatv.net

Parlamentarii au iniţiat o nouă lege prin care cer schimbarea buletinelor din România. Astfel, cât de curând românii vor avea acte de identitate asemănătoare unor state din Uniunea Europeană.

Noul tip de carte de identitate va fi în format ISO 7810, va avea o dimensiune similară permisului auto sau cardurilor bancare și de asemenea, va avea măsuri de siguranță și protecție sporite, dar și mai multe date informative.

Toata lumea este obligata sa isi schimbe BULETINUL incepand cu data de 15 AUGUST 2017.

În noile buletine, românii vor avea trecut numele ca și acum, codul numeric personal, grupa sanguină, dar și faptul că posedă sau nu permis de conducere auto și numărul asigurării sociale. În schimb, ADRESA nu va mai fi trecută pe actul de identitate.

Iniţiatorul legii, deputatul Mihai Aurelian, spune că lipsa adresei de pe actul de identitate reprezintă un mijloc de protecție a persoanei, în fața infractorilor care nu vor ști unde locuieşte respectivul, în acest fel ferindu-i familia sau pe el personal de eventuale întâmplări nefericite.

O problemă stringentă o reprezintă opțiunea emiterii cărții de identitate, conferind posibilitatea cetățeanului care solicită noul document de a alege o carte de identitate care să nu conțină CIP-ul de memorie, respectând convingerea religioasă a fiecărui român care nu dorește să posede un astfel de document care sa aibă incorporat un astfel de CIP.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
acte de identitate buletin noul buletin schimbare buletin
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 iul 14:37
Răspunde | Votează email -1 email
VASILESCU FLORIAN
Ar fi FOARTE BINE să se treacă cât mai repede la noile cărţi de identitate pentru că avem MARI PROBLEME în statele Uniunii Europene.
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H