Se modifică LEGEA ASOCIAŢIILOR. Ce se întâmplă cu PROPRIETARII

Publicat: Marţi, 15 Aprilie 2014 09:57 // Actualizat: Marţi, 15 Aprilie 2014 09:57 // Sursa: romaniatv.net

Proprietarii care nu permit accesul în apartament pentru reparaţii la părţi comune riscă să plătească despăgubiri financiare către asociaţiile de locatari.

Mai mult, cei care nu plătesc în termen de 60 zile reparaţiile la acoperiş, chiar dacă nu locuiesc la ultimul etaj, vor putea fi daţi în judecată de asociaţii.

Toate acestea sunt stipulate într-un nou proiect de lege.

Una dintre cele mai frecvente probleme care apar în cadrul asociaţiilor de proprietari este refuzul celor de la etajele inferioare de a contribui la plata reparaţiilor pentru acoperiş pe motiv că nu sunt direct afectaţi, deşi actuala lege stipulează destul de clar obligativitatea contribuţiei în acest sens. Potrivit proiectului legislativ, asociaţia de proprietari va avea dreptul de a-l acţiona în justiţie pe orice proprietar care nu plăteşte cotele aferente fondurilor asociaţiei de proprietari în termen de 60 de zile de la termenul stabilit.

Membrii asociaţiilor de proprietari nu reuşesc să înţeleagă care este proprietatea comună şi ce înseamnă cheltuielile de întreţinere ale proprietăţii comune, impunându-se o etalare mai precisă a acestor cheltuieli şi încadrări obligatorii, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Astfel, proprietatea comună este formată din casa scării, pod, spălătorii, terase, ascensoare, interfoane, centrală termică proprie, crematoriu, ghenă, instalaţia sanitară de evacuare a apei uzate menajere, structura de rezistenţă a clădirii, precum şi conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apartament asociatii de proprietari bloc Legea asociaţiilor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 apr 16:56
Răspunde | Votează email 0 email
COSTACHE EMIL
Se aplica si in situatia in care cei care locuiesc la ultimul etaj si-au construit ca un fel de mansarda(ceea ce le sporeste confortul-iarna cald,vara rece)sau doar in cazul hidroizolatiilor standard peste ultimul etaj?
15 apr 10:44
...


Proprietarii care nu permit accesul în apartament pentru reparaţii la părţi...
15 apr 10:17
...pentru reparaţii la părţi comune riscă să plătească despăgubiri financiare către asociaţiile de locatari, scrie RTV. NET. Mai mult, cei care nu plătesc în termen de 60 zile reparaţiile la acoperiş, chiar dacă nu locuiesc la ultimul etaj, vor putea fi daţi în judecată de asociaţii....
15 apr 10:09
...plătească despăgubiri financiare către asociaţiile de locatari. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H