LEGEA ANTISTRES: Şefii nu mai au voie să contacteze subalternii în timpul lor liber

Ministrul Muncii dintr-un land german propune adoptarea unei legi "antistres", care să le interzică şefilor să îşi contacteze subalternii în afara programului de lucru.

06 aug. 2014, 19:27
LEGEA ANTISTRES: Şefii nu mai au voie să contacteze subalternii în timpul lor liber

Guntram Schneider, ministru al Muncii în landul Rhenania de Nord Westphalia, cere ca perioadele în care angajaţii pot fi contactaţi de şefii lor să fie limitate prin lege. „Angajatorul nu va mai putea contacta angajatul decât într-un anumit interval orar”, a declarat Schneider.

Angajaţii din Germania menţin contactul cu firmele la care lucrează şi în afara orelor de program, inclusiv în concedii, arată un sondaj de opinie recent.

Guvernul de coaliţie de la Berlin a stabilit anul trecut o serie de planuri pentru îmbunătăţirea „echilibrului între viaţa privată şi cea profesională” a angajaţilor, potrivit thelocal.de.

Citeşte şi Ştirea de bine: 15 lecţii de viaţă de la centenari

Primul e-mail în Germania a fost trimis în urmă cu 30 de ani întro zi de vineri, iar astăzi, 62% dintre germani primesc cel puţin 20 de e-mail-uri pe zi, scrie aceeaşi publicaţie, adăugând că un sfert dintre germani primesc mai mult de 50 de e-mail-uri pe zi, iar 10% dintre ei, chiar peste 100 de mesaje de acest gen pe zi.