Legea bugetului va ajunge la Parlament pe 25 ianuarie

Primul-ministru Sorin Grindeanu a cerut ministrului Finanţelor să înceapă întâlnirile cu reprezentanţii ministerelor astfel încât legea bugetului să ajungă la Parlament pe 25 ianuarie.

12 ian. 2017, 13:57
Legea bugetului va ajunge la Parlament pe 25 ianuarie

Premierul Sorin Grindeanu a cerut ministrului Finanţelor, în cadrul şedinţei de Guvern de joi, să înceapă să se întâlnească cu reprezentanţii celorlalte ministere pentru ca până pe 25 ianuarie bugetul să ajungă la Parlament.

„În această seară vom discuta programul cu fiecare ordonator în parte astfel încât până duminică seară să avem o listă completă a cheltuielilor. De mâine începem să ne întâlnim cu reprezentanţii ministerelor astfel încât să ne putem încadra în termen şi pe 25 ianuarie legea să ajungă la Parlament”, a declarat, Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor.

Ministerul Finanţelor va demara, începând de vineri, discuţii cu ordonatorii de credite în legătură cu limitele de cheltuieli, a spus, la rându, Viorel Ştefan, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a avertizat recent asupra dificultăţii respectării de către Guvern a unui deficit bugetar de 3% din produsul intern brut (PIB) în acest an.

Iohannis a declarat, miercuri, după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu, că „nu va fi deloc uşor” ca Guvernul să vină cu un buget sustenabil, cu deficit de sub 3% din PIB şi cu respectarea tuturor angajamentelor, având în vedere măsurile deja luate.

Preşedintele a avertizat că este problema Guvernului să aibă soluţii pentru ca deficitul să rămână în limitele stabilite.

Viorel Ştefan a anunţat că discuţiile vor continua incusiv în weekend. „Continuăm sâmbătă, duminică, până terminăm toate discuţiile cu fiecare ordonator, astfel încât duminică după-masă – duminică seară să avem o imagine destul de clară în legătură cu limitele de cheltuieli”, a afirmat Ştefan.