Legea care permite schimbul de informaţii cu alte state pentru prevenirea fraudelor fiscale, promulgată

Publicat: Vineri, 22 Aprilie 2016 18:52 // Actualizat: Vineri, 22 Aprilie 2016 18:55 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea legii pentru ratificarea Acordului multilateral al autorităților competente pentru schimb automat de informații privind conturi financiare.

Foto: presidency.ro

Pe 3 februarie, Guvernul a aprobat legea pentru ratificarea Acordului multianual al autorităților competente pentru schimb automat de informații privind conturi financiare.

"Acordul permite României să facă schimb de informații în scopul identificării persoanelor fizice sau juridice care eludează Fiscul prin transferul banilor în conturi în străinătate. Aceasta este permisiunea cadru pe care o susține acest acord. România va face o listă a statelor cu care dorește să realizeze automat acest schimb de informații, deoarece schimbul de informații se realizează pe bază bilaterală între autoritățile competente", a precizat, la acea dată, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Potrivit Executivului, schimbul va cuprinde, printre altele, informații pentru identificarea persoanei — nume, adresă, cod identificare fiscală, informații referitoare la numărul contului, despre numele și numărul de identificare a instituției financiare care face raportarea, informații despre soldul sau valoarea contului, iar în cazul unui cont de custode — informații referitoare la suma brută a dobânzii, dividendelor sau a altor venituri pentru activele existente în cont sau suma brută a încasărilor din vânzarea sau răscumpărarea activelor financiare.

Citeşte şi Iohannis: Lupta anticorupţie se desfăşoară cu intensitate mare, spre disperarea corupţilor

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 apr 21:52
...al autorităților competente pentru schimb automat de informații privind conturi financiare. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
22 apr 19:18
... Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea legii pentru...
22 apr 19:07
...ratificarea Acordului multilateral al autorităților competente pentru schimb automat de informații privind conturi financiare. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7228
RON
17 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H