Legea privind majorarea alocaţiilor pentru copii, la vot final în Camera Deputaţilor

Publicat: Luni, 17 Martie 2014 16:59 // Actualizat: Luni, 17 Martie 2014 17:10 // Sursa: romaniatv.net

Controversata lege a majorării alocaţiilor copiilor a ajuns la vot final în Camera Deputaţilor. Dacă parlamentarii aprobă acest proiect, alocaţiile pentru copii vor creşte de la 42 de lei la 200 de lei în acest an. Noul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a susţinut, şi ea, că este nevoie de mai mulţi bani pentru copii.

Foto: România TV

Deputaţii vor să întoarcă la comisie proiectul prin care alocaţia ar putea creşte de la 40 de lei la 200 de lei, proiect care a fost respins în Senat. Deputaţii au spus că este nevoie de o nouă discuţie cu ministrul Muncii, Rovana Plumb, pentru a se identifica sursele de finanţare şi cât de mult li se poate da copiilor, în plus, la alocaţie. 

Marţi se aşteaptă ca în Plen să fie un vot pentru retrimiterea legii la comisie şi mai departe să existe o discuţie cu grupurile parlamentare şi cu ministrul Muncii, pentru a se vedea cu cât se va putea mări alocaţia copiilor, chiar din acest an.

Proiectul de lege a fost iniţiat de parlamentari aparţinând tuturor grupurilor. Actul prevede modificări în Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii. În expunerea de motive, iniţiatorii precizează că un copil român primeşte o alocaţie în valoare de aproximativ 7 euro, adică "de 35 de ori mai mică decât alocaţia unui copil din statele UE, care beneficiază în medie de 210 euro".

"În timp ce, în România, cuantumul indemnizaţiei lunare este acelaşi pentru toţi copiii, în ţările dezvoltate, alocaţia reprezintă între 8 şi 15% din salariul mediu lunar al unui părinte", arată iniţiatorii propunerii de lege.

VEZI ŞI: Câmpeanu: Vrem MĂRIREA alocaţiilor pentru copii în funcţie de venituri, dar Constituţia nu ne lasă

România se află pe locul 168 în lume în ceea ce priveşte raportul dintre alocaţia anuală primită de copii şi Produsul Intern Brut. Dacă această iniţiativă legislativă ar fi adoptată, România ar urca pe locul 89 în această ierarhie.

CITEŞTE ŞI: Rovana Plumb vrea MODIFICĂRI în Codul Muncii. Vezi cum te-ar putea afecta

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alocaţii copii majorare alocatii copii ministrul Muncii Rovana Plumb
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 mai 10:27
Răspunde | Votează email 0 email
Dragoi
Consider ca majorarea alocatiei pentru copii este doar populism . Propun sa nu mai dati posibilitatea parintilor PUTUROSI SI BETIVI sa faca multi copi ca sa aibe ei de unde bea si trandavi . AJUTATI COPII DIRECT LA GRADINITA SI LA SCOALA CU HAINE PENTRU EI ; CU CARTI CAIETE ; CARE TOT BANI SUNT , DAR ACESTIA AJUNG DIRECT LA COPII :
17 mar 22:21
...aprobă acest proiect, alocaţiile pentru copii vor creşte de la 42 de lei la 200 de lei în acest an. Citește mai departe…

...
17 mar 17:40
...alocaţiile pentru copii vor creşte de la 42 de lei la 200 de lei în acest an. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
17 mar 17:37
...class="item-date">
on March 17, 2014




Controversata lege a majorării alocaţiilor copiilor a ajuns la vot...
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H