LEGEA PENSIILOR 2019. Alertă, aceste pensii pentru români dispar în curând. Ce pensionari vor fi cel mai afectaţi

Publicat: Vineri, 07 Iunie 2019 08:27 // Actualizat: Vineri, 07 Iunie 2019 08:52 // Sursa: romaniatv.net

LEGEA PENSIILOR 2019. O pensie importantă pe care o primeau foarte mulţi români urmează să dispară din România. Noua lege a pensiilor pregătită de Guvern urmează să aducă o serie de schimbări importante.

LEGEA PENSIILOR 2019. Din septembrie 2021, în țara noastră va exista un singur tip de pensie anticipată, astfel că o să dispară pensia anticipată parțială.

Această prevedere este una dintre schimbările importante care sunt aduse de noua lege a pensiilor de stat, va exista o singură variantă de pensionare anticipată.

La ora actuală avem pensia anticipată, caz în care nu există penalide cunatum și ai există pensia anticipată parțială care are penaizări de cuantum.

LEGEA PENSIILOR 2019. Viitoarea pensionare anticipată se va putea face numai cu 5 ani înainte de limita de vârstă standard de pensionare și va putea fi cerută în cazul în care s-a realizat stagiul complet de cotizare, vechime de 35 de ani cât și de cei care l-au depășit cu până la 8 ani.

„Cuantumul pensiei anticipate se stabilește prin diminuarea cuantumului pensiei pentru limită de vârstă, în raport cu stagiul de cotizare realizat peste stagiul complet de cotizare (...) și cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare (...)", scrie în inițiativa legislativă, făcându-se referire la următoarele diminuări:

LEGEA PENSIILOR 2019. La fel ca acum, atunci când se vor îndeplini condițiile pentru pensionarea de limită de vârstă, pensia anticipată va fi transformată automat în pensie pentru limită de vârstă. Totodată, se va recalcula pensia - adică se va scoate diminuarea de cuantum și se vor aduna eventualele perioade de stagiu de cotizare realizate în perioada de pensionare anticipată.
Pentru bărbați, vârsta obișnuită de pensionare este de 65 de ani, iar pentru femei - de 63 de ani (însă prin creșteri anuale treptate se va ajunge la 63 de ani abia peste câțiva ani buni).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea pensiilor pensie pensie anticipata pensie partiala
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H