Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară a fost promulgată

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară.

06 iul. 2016, 13:54
Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară a fost promulgată

Din lege, în Comisia juridică a Camerei Deputaților, au fost eliminate în totalitate capitole referitoare la justiție, cultură și administrarea patrimoniului protocolului de stat. În schimb, Comisia juridică a adoptat amendamentele prin care Guvernul va putea emite ordonanțe privind rectificarea bugetară pe anul 2016, completarea OUG 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014 — 2020, potrivit Agerpres.

Guvernul va putea emite ordonanțe pentru unele măsuri de reorganizare a CNADNR, înființarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere, precum și unele măsuri în domeniul transporturilor. La capitolul Sănătate, Executivul va putea emite ordonanțe pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane.

Legea prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară sunt finanțe publice și economie, dezvoltare regională și administrație publică, sănătate, afaceri interne, justiție, cultură, fonduri europene, agricultură și dezvoltare rurală, transporturi, comunicații și societate informațională.

Senatul a respins proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară.