Legea privind impozitarea pensiilor speciale, adoptată în Senat

Publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2019 11:52 // Actualizat: Miercuri, 18 Septembrie 2019 13:42 // Sursa: romaniatv.net

Legea privind impozitarea pensiilor speciale a fost adoptată de Senat. Au fost 76 de voturi "pentru" și 16 abțineri pentru proiectul de lege iniţiat de ministrul Finanţelor, senatorul Eugen Teodorovici. Actul normativ va fi transmis Camerei Deputaților, for decizional în acest caz. 

Comisia de buget finanţe a Senatului a acordat, marţi, rapoart favorabil pentru propunerea legislativă iniţiată de ministrul Finanţelor, senatorul Eugen Teodorovici, care vizează impozitarea pensiilor speciale.

Propunerea legislativă prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei cu 50%. 

Dacă va intra în vigoare, legea va afecta pensiile de serviciu de la Curtea Constituționale, Curtea de Conturi, pensiile  judecătorilor și procurorilor, personalului auxiliar din instanțe și de la INEC, cele ale funcționarilor publici parlamentari, ale personalului aeronautic, personalului corpului diplomatic și consular, pensiile militare, pensiile foştilor preşedinţi ai României, dar şi pensiile speciale ale senatorilor și deputaților.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
24 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H