Legea privind supravegherea MACROPRUDENŢIALĂ a sistemului financiar, promulgată de preşedinte

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea privind supravegherea macroprudenţială a sistemului financiar naţional, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, după ce proiectul a fost trimis anul trecut de şeful statului pentru reexaminare.

15 mart. 2017, 12:34
Legea privind supravegherea MACROPRUDENŢIALĂ a sistemului financiar, promulgată de preşedinte

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 15 martie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind supravegherea macroprudenţială a sistemului financiar naţional”, se precizează în comunicatul de la Cotroceni.

Promulgarea vine după ce, în luna aprilie a anului trecut, preşedintele Klaus Iohannis a trimis legea înapoi în parlament pentru reexaminare, pentru că unele dintre dispoziţii sunt „lipsite de previzibilitate şi de claritate”.

Proiectul a fost aprobat de guvern în 2015. Potrivit propunerii legislative, se va constitui Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială din reprezentanţi ai Bancii Naţionale a României, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai Guvernului, şi va funcţiona ca structură de cooperare inter-instituţională, fără personalitate juridică, cu rolul de a asigura coordonarea supravegherii macroprudenţiale la nivel naţional.