LEGEA SALARIZĂRII: Procurorii cer preşedintelui, Instanţei Supreme şi Avocatului Poporului sesizarea CCR

Publicat: Joi, 08 Iunie 2017 14:44 // Actualizat: Joi, 08 Iunie 2017 14:44 // Sursa: romaniatv.net

LEGEA SALARIZĂRII UNITARE: Asociaţia Procurorilor din România anunţă că a sesizat Avocatul Poporului, Preşedintele României şi instanţa supremă cu privire la legea salarizării unitare, în sensul de a o ataca la CCR, considerând că se face o diferenţă de statut între judecători şi procurori.

LEGEA SALARIZĂRII UNITARE divizează magistraţii, actul normativ riscând să ajungă la Curtea Constituţională. "Asociaţia Procurorilor din România consideră că este încălcat principiul constituţional al legalităţii în faţa legii, întrucât prin adoptarea acestei legi se creează o diferenţă de statut financiar între procurori şi judecători, subiecţi constituţionali cu statut identic. Ţinem să subliniem că prin deciziile sale Curtea Constituţională a reţinut că principiul egalităţii de drepturi se traduce prin reglementarea şi aplicarea unui tratament juridic similar tuturor subiecţilor de drept aflaţi în situaţii juridice similare. Prin adoptarea legii în forma actuală se încalcă principiile stabile de normele constituţionale ceea ce poate genera o afectare importantă a sistemului judiciar in ansamblul său", transmite asociaţia.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, cu 188 de voturi „pentru”, 28 de voturi „împotrivă şi 47 de abţineri, proiectul de lege privind salarizarea personalului bugetar.

LEGEA SALARIZĂRII UNITARE a fost votată. Schimbări puţine în plenul Camerei Deputaţilor. DOCUMENTUL ADOPTAT

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H