Legea salarizării unitare ar putea fi urmată de concedieri. Anunţul ministrului Olguţa Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că este "convinsă" de faptul că noua Lege a salarizării îi va face pe mulți edili și  șefi de consilii judeţene să analizeze și ulterior să decidă dacă “mai au nevoie de acelaşi număr de oameni în administraţie”.

23 mai 2017, 07:10
Legea salarizării unitare ar putea fi urmată de concedieri. Anunţul ministrului Olguţa Vasilescu

Olguța Vasilescu a precizat că, în momentul de față,  niciun primar din țară nu are cel mai mare salariu din instituția pe care o conduce.  “Salariaţii trebuie să fie într-o anumită grilă şi asta am încercat să corectăm”, a spus aceasta la Antena3.

Ministrul Muncii susține că nu este exclus să se ajungă și la  disponibilizări sau la micșorarea unor salarii. ”După apariţia acestei legi, dat fiind că coeficientul din administraţia publică locală este destul de urcat, sunt absolut convinsă că foarte mulţi primari sau preşedinţi de consilii judeţene sau consilii locale şi consilii judeţene vor analiza foarte bine dacă mai au nevoie de acelaşi număr de oameni în administraţie. Asta sunt convinsă că se va întâmpla şi cred că asta este temerea, de fapt”, a mai afirmat Olguța Vasilescu, precizând că  unele comune din țară nu reușesc nici măcar să-și plătească angajații din venituri proprii. “Nu mai vorbim că nu mai pot să construiască un drum, nu mai pot să renoveze o grădiniţă pentru că trebuie să dea salariile. Ei bine, toate aceste administraţii se vor întinde de acum înainte cât le este plapuma. Îşi permit să dea salarii, le vor da. Nu-şi permit, le vor diminua”, a adăugat Vasilescu, conform sursei citate.