Legenda bărbatului întors din morţi bântuie şi acum Oltenia. Mărturii de pe tărâmul de dincolo VIDEO

Legenda lui Ilie Dobre, bărbatul care s-a ridicat din morţi, le dă fiori şi astăzi locuitorilor din Filiaşi, unii dintre ei fiind martori la minunea care s-a întâmplat exact când se pregăteau să îl ducă pe bărbat la groapă. Chiar dacă totul s-a petrecut acum 25 ani, toți cunosc povestea și o transmit mai departe, la copii, rude și cunoscuți.

10 sept. 2017, 18:38
Legenda bărbatului întors din morţi bântuie şi acum Oltenia. Mărturii de pe tărâmul de dincolo VIDEO

Povestea lui Ilie Dobre a făcut senzaţie în oraşul Filiaşi, dar şi în întreaga ţară, în România anului 1992. Pe 20 ianuarie, olteanul murea pe patul de acasă, după o ciroză hepatică şi mai multe săptămâni petrecute prin spitale. Rudele şi cei care l-au cunoscut îşi amintesc şi acum şocul prin care au trecut în ziua când trebuiau să îl înmormânteze. Atunci, Ilie Dobre s-a ridicat din coşciug.

Mortul s-a uitat la cei din jur şi a tras adânc aer în piept. Nu a mai apucat, însă, să vadă pe nimeni, pentru că fugiseră toți, îngroziți.

Nici până acum, nimeni nu şi-a putut explica cum s-a ridicat Ilie Dobre din morţi. Cu toţii au luat-o ca pe o minune, pe care încă încearcă să o desluşească. Astăzi, olteanul îşi duce traiul în Filiaşi, fără să ştie de ce i s-a înâmplat lui asta. Ştie doar că Iisus l-a întors din lumea celor morţi cu o misiune.

Când am fost pe lumea cealaltă, când mi s-a stins lampa… am trecut printr-un tunel, am dat de o câmpie frumoasă de tot şi erau nişte oameni îmbrăcaţi în galben, cu un ciomag în mână şi cu o plasă. Eu mergeam, mergeam pe câmpie şi la un moment dat ei treceau o punte şi în stânga era Iisus cu o bibilie neagră, cu o cruce aurie şi a pus-o jos. Mi-a făcut semn, „unde te duci?”. Şi zic să trec puntea asta cu oamenii dincolo. Iar el de acolo mi-a făcut semn să mă întorc înapoi că nu sunt eu. Şi m-am întors înapoi. Mergând pe câmpie veneau nişte glasuri ca un ecou, şi am auzit un glas de la nevastă-mea. Iliuţă, scoală-te şi vorbeşte cu copiii tăi că plâng şi atunci am deschis ochii şi am cerut apă„, povesteşte bărbatul.

Bulversat el însuşi de ce i s-a întâmplat, Ilie Dobre nu a reuşit să desluşească prea bine visul de dincolo de moarte. Poate şi de aceea, susţine el, a orbit 5 luni până de Paşte, când l-a visat iar pe Iisus şi i-a redat vederea.