Legenda fotbalului brazilian, Mario Zagallo, a murit

A câştigat patru Cupe Mondiale, fie ca jucător, fie ca antrenor, inclusiv cu echipa din 1970, considerată de mulţi drept cea mai bună din toate timpurile.

06 ian. 2024, 10:13
Legenda fotbalului brazilian, Mario Zagallo, a murit

Extrema stângă Mario Zagallo a jucat în echipa care a câştigat prima Cupă Mondială a Braziliei, în 1958, şi a făcut parte din echipa care şi-a păstrat titlul patru ani mai târziu, potrivit Sky News.

Mario Zagallo a continuat să antreneze nume mari din toate timpurile, printre care Pele, Jairzinho, Rivellino şi Tostao, aducându-i din nou la victorie în 1970.

Scandal de proporții în familia lui Bogdan Lobonț! Fostul internațional, dat în judecată de propriul fiu
A fost, de asemenea, antrenor secund când Brazilia a câştigat al patrulea titlu în 1994 şi a fost prima persoană din acest sport care a câştigat o Cupă Mondială atât ca jucător, cât şi ca manager.

Născut în 1931, primul vis al lui Zagallo a fost să devină pilot, dar a trebuit să renunţe la acest vis din cauza unor probleme la ochi. A continuat să studieze contabilitatea şi a devenit fotbalist din întâmplare, după ce a jucat cu o echipă locală în timpul liber.

Citeşte şi:

Fotbalul românesc este în doliu! Jean Niţulescu, fost conducător al Universităţii Craiova, a murit în prima zi a anului 2024
„Tatăl meu nu a vrut ca eu să fiu fotbalist, nu m-a lăsat. Pe atunci nu era o profesie care să fie respectată, societatea nu o privea cu ochi buni… De aceea spun că fotbalul a intrat în viaţa mea din întâmplare”, spunea el.