LEGENDĂ URBANĂ sau REALITATE: Ce se întâmplă dacă apelezi la 544?

Pe Internet sunt multe teorii legat de ce se intampla daca apelezi 544. Unii spun ca sunand la acest numar poti afla daca telefonul tau este ascultat. Multi romani cred in teoria conspiratiei, asa ca e cazul sa facem lumina in acest caz.

24 nov. 2016, 08:11
LEGENDĂ URBANĂ sau REALITATE: Ce se întâmplă dacă apelezi la 544?

544 este un numar ca oricare altul. Daca vei suna la 544 de pe un numar aflat in retelele Vodafone sau T-Mobile, cel mai probabil te vei intalni cu un mesaj de tipul: „Numarul tastat este incorect”. In reteaua Orange Romania, conform site-ului companiei, apelarea numarului 544 se face intr-un anumit context. 

Utilizatorii acestei retele de telefonie mobila pot apela numarul 544 daca vor sa isi configureze telefonul la acces WAP. Tehnologia de tip CSD e folosita pentru mai multe tipuri de servicii printre care Wap, transmisii de date si transmisii de fax. Viteza medie prin aceasta tehnologie este de aproximativ 7.2 pana la 9.6 Kbps. Aceste servicii se pot achizitiona in cadrul mai multor pachete de servicii, conform orange.ro.Daca vrei sa apelezi 544 pentru aceste servicii, precum transmisiile de date prin fax, trebuie sa apelezi mai intai +40744945440. E important de precizat ca tarifarea se realizeaza pe timpul de conectare. Primele 25 de secunde ale apelului la 544 sunt gratuite.

Ca multe alte legende urbane, e greu de aflat sursa exacta a acestei povesti paranoice. Cert este ca in urma cu cativa ani, s-a popularizat ideea ca putem afla daca telefonul nostru este ascultat apeland numarul scurt 544.