Legendarul Warren Buffet revine în jocul puternicilor lumii. Participaţia sa la Apple a crescut la 91 miliarde de dolari

Participaţia lui Warren Buffett în Apple a crescut la o valoare de peste 91 de miliarde de dolari, iar acum reprezintă un record de 43% din întregul portofoliu de acțiuni al Berkshire Hathaway, potrivit The Motley Fool.

07 iul. 2020, 17:33
Legendarul Warren Buffet revine în jocul puternicilor lumii. Participaţia sa la Apple a crescut la 91 miliarde de dolari

Acțiunile Apple au crescut în acest an cu 24%, pentru a închide luni la un nivel maxim de 374 de dolari, ceea ce înseamnă că Berkshire a obținut un câștig de 18 miliarde de dolari pe acțiunile sale, în puțin peste șase luni. Participaţia sa Apple valorează acum mai mult de 20% din capitalizarea sa de piață de 445 miliarde de dolari.

Creşterea pare să depăşească şi aşteptările magnatului Warren Buffet, care spunea în urmă cu aproximativ cinci luni că „mă gândesc la Apple ca la a treia noastră afacere”.

Citeşte şi Warren Buffet a renunţat la celebrul său telefon de 25 de dolari

Evoluţia pieţii şi ultimele cifre arată însă că participația Apple din Berkshire este în prezent mai valoroasă decât toate celelalte participații.

Warren Buffet deţine aproximativ 5,5% din acţiunile Apple.

În decembrie 2019, Forbes îl plasa pe Warren Buffet pe locul patru pe lista celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la aproximativ 70 miliarde dolari.