Legi dure: Norvegia vrea să scoată CERŞETORIA în afara legii VIDEO

Guvernul a redactat un proiect de lege prin care va pedepsi atât cerşitul, cât şi datul de pomană. Autorităţile locale se opun însă propunerii.

04 feb. 2015, 21:24
Legi dure: Norvegia vrea să scoată CERŞETORIA în afara legii VIDEO

Oricine îi va oferi unei persoane fără adăpost de pe străzile Norvegiei o cafea sau ceva de mâncare va risca între şase luni şi un an de închisoare. Asta vrea Guvernul de la Oslo, care a redactat un proiect de lege în acest sens. Acesta va fi supus la vot în Parlament peste trei săptămâni, potrivit România TV.

Executivul speră să reducă astfel numărul bandelor organizate de cerşetori care au invadat în ultimii ani ţara nordică. Premierul a atras atenţia că aceştia perturbă liniştea publică şi sunt vinovaţi pentru creşterea numărului de infracţiuni.

Pe de altă parte, autorităţile locale din Oslo se opun proiectului. Oficialii avertizează că actualul text este prea vag şi îi vizează pe oamenii de rând care pur şi simplu îi ajută pe cei aflaţi în situaţii dificile. Printre cei care riscă să fie pedepsiţi se numără şi voluntari care lucrează cu persoanele fără adăpost.