Legi privind statutul poliţistului, promulgate de preşedintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretele pentru promulgarea a două legi privind statutul polițistului, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

12 iul. 2016, 13:10
Legi privind statutul poliţistului, promulgate de preşedintele Iohannis

Legea privind OUG nr. 3/2016 pentru modificarea și completarea Legii 360/2002 privind statutul polițistului constă în posibilitatea reîncadrării, ca polițiști, a persoanelor cărora le-a încetat raportul de serviciu.

Astfel, legea stipulează că, prin excepție, se instituie posibilitatea reîncadrării, direct sau prin transfer din instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, pe funcții de execuție vacante de polițist, a persoanelor cu studii corespunzătoare cerințelor postului și care îndeplinesc condițiile legale.

Potrivit Agerpres, legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului reglementează perioada în care se realizează evaluarea activității polițistului, intervalul de timp, persoanele care au competențe de a realiza și aproba evaluarea de serviciu, criteriile de evaluare a activității profesionale și a conduitei, calificativele care pot fi obținute, procedura de comunicare și de contestare a rezultatelor evaluării, echivalarea rezultatelor obținute prin proceduri de evaluare.