Legislative în Israel: Premierul Benjamin Netanyahu este BABYSITTER în campania electorală VIDEO

Campania electorală din Israel a intrat pe ultima sută de metri înainte de legislative. Un videoclip de promovare a partidului de centru-dreapta Likud, condus de premierul Benjamin Netanyahu, face deja furori pe Internet.

03 mart. 2015, 18:46
Legislative în Israel: Premierul Benjamin Netanyahu este BABYSITTER în campania electorală VIDEO

Israelul a început numărătoarea inversă până la alegerile legislative ce vor avea loc în data de 17martie. Şeful partidului Likud (centru-dreapta), Benjamin Netanyahu, a ales pentru promovarea electorală un videoclip al cărui protagonist este, cu totul şi cu totul ieşit din comun şi, totodată, foarte amuzant. Mesajul este însă foarte subtil şi este menit să le aducă israelienilor liniştea şi siguranţa de care au atâta nevoie.

Videoclipul începe cu imaginea unui cuplu care se pregăteşte febril pentru a ieşi în oraş. În goana pregătirilor, cuplul se pare că uitase tocmai de copii, pe care urma să îi lase cu un babysitter…

Dar tocmai când şansele cuplului de a petrece o noapte în oraş păreau să se ruineze, la uşă sună cineva!… Nimeni altul decât însuşi premierul israelian în persoană, Benjamin Netanyahu, care se oferă să stea el cu micuţul familiei.

Urmează un dialog hazos, iar Netanyahu, căruia i se mai spune, popular, Bibi Netanyahu, salvează situaţia.  „Aţi cerut un babysitter, aveţi un Bibi-sitter! Unde sunt copiii?”, îi  întreabă premierul israelian pe părinţii stupefiaţi de prezenţa lui, scrie newsweek.com.

Citeşte şi Israel: Netanyahu demite doi miniştri şi cere alegeri anticipate

„Bine, uitaţi cum stă treaba, fie (mă luaţi) pe mine, fie pe Tzipi sau pe Bougie (adversarii lui Netanyahu – Tzipi Livni şi Isaac Herzog, n.r.)”, mai spune Netanyahu.

La aşa „ofertă incredibilă”, bărbatul s-a grăbit să îi răspundă premierului: „Nu, nu, nu!”… lăsându-l să înţeleagă că el este preferatul pentru a avea grijă de copii şi nicidecum adversarii lui din campania alectorală.

După acest episod, Netanyahu seîntoarce către camera de filmat şi se adresează tuturor celor care urmăresc videoclipul său electoral. „La alegeri, optaţi pentru cel care poate avea grijă de copiii voştri!”, este mesajul lui Netanyahu, scrie newsweek.com.

Spotul publicitar a fost lansat sâmbătă, iar Netanyahu a scris pe pagina sa de Facebook că „viitoarele alegeri oferă un contrast clar între (partidele de) stânga şi dreapta. Trebuie să ne concentrăm pe securitatea măreţei noastre naţiuni. Vă rog să vizionaţi cel mai recnt spot publicitar al meu, (intitulat) Babysitter”. În numai patru zile de la lansare, spotul a fost vizionat de aproximativ 500.000 de ori şi a avut peste 10.000 de like-uri şi share-uri.