Legiştii vor să afle cine este fata din pădure ucisă de Dincă. INML face noi teste genetice speciale pe oasele de la lizieră

Se fac noi teste genetice pe oasele din lizieră, spun sursele România TV. După finalizarea raportului medico legal antropologic, medicii legiști încearcă acum să obțină un ADN.

19 sept. 2019, 11:03
Legiştii vor să afle cine este fata din pădure ucisă de Dincă. INML face noi teste genetice speciale pe oasele de la lizieră

Până în acest moment, pe masa procurorilor de la DIICOT se află raportul finalizat antropologic, în care rezultatele arată clar că oasele găsite la lizieră aparţin unei fete cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani. Respectivele oase au fost însă destul de calcinate pentru a furniza detalii mai exacte referitoare la identitatea victimei.

În condţiile date, medicii de la INML au decis să facă teste mai speciale, pentru a reuşi să identifice un ADN, potrivit informaţiilor România TV.

Citeşte şi Ipoteză şoc lansată de bunicul Luizei. Acesta susţine că fata ar fi fost luată de fiul lui Dincă VIDEO

Pe de altă parte, medicul legist Dan Mărculescu consideră că ar fi fost utilă mai degrabă o datare cu carbon a oaselor găsite.”Eu nu ştiu de ce se încăpăţânează să nu se facă determinarea cu carbon radiocativ pentru a se stabili durata oaselor. E absolut definitoriu, prin metoda se spune şi se termină povestea, nu ştiu de ce nu vor. Cineva nu vrea să se afle adevărul (…) Vreau să ştiu de când datează acele oase, ce vechime au. Astfel de examinari nu se fac la INML, ci la Fizică nucleară. Costă 280 de euro„, a declarat medicul, la România TV.

Dan Mărculescu mai spune că raportul INML este irelevant: „Uitaţi-vă câte fete sunt în România între 15-19 ani. Nu au spus nimic. Nici nu se ştie că sunt din România. Ce garanţie am că nu sunt din Turcia sau de oriunde?„.