Legume care se plantează în luna septembrie. Recomandări de care este bine să ţii cont ca să obţii cele mai bune produse

Septembrie este luna în care se plantează cele mai multe legume care ajung primăvara pe mesele noastre.

05 sept. 2023, 20:30
Legume care se plantează în luna septembrie. Recomandări de care este bine să ţii cont ca să obţii cele mai bune produse

Există o varietate de legume care se plantează în septembrie, printre acestea ceapa, usturoiul, ridichile, prazul, salata verde, sparanghelul, hreanul, broccoli.

Legume care se plantează în septembrie

Ceapa şi usturoiul

Acestea sunt primele legume de pe lista unui grădinar cu experiență. Cele două legume se plantează în șanțuri, la o distanță mică de 5 centrimetri între ele, scrie agrointel.ro

Adâncimea șanțului este importantă, încât planta să fie protejată de temperaturile scăzute. Dacă aceste legume sunt plantate corespunzător, pot supraviețui și temperaturilor de -20 de grade.

Ridichea

Această legumă trebuie plantată în soluri aerate și bogate în potasiu, dar sărace în azot.

Când vorbim de adâncime ridichea trebuie plantată la 1,5 sau 2 centimetri în sol. Aceasta nu are nevoie de alte lucrări de întreținere deoarece pot fi recoltate chiar si după o luna de la plantare. Insă pentru o dezvoltare corespunzătoare, spațierea dintre ele trebuie să fie de 4 centimetri.

Citește și Legumele pe care trebuie să le plantezi, de fapt, lângă castraveți. Vei avea o recoltă bogată în fiecare an dacă faci asta

Prazul

Această legumă trebuie cultivată din timp deoarece se dezvoltă foarte bine la temperaturi scăzute pe un teren cu textură medie, bine fertilizat.

Răsadurile de praz au niște condiții specifice de dezvoltare. Prin urmare, lumina trebuie să fie din abundenţă, distanța dintre plante trebuie să fie de 15 centimetri pe rând și 30 de centimetri între rânduri la cea mai adâncă adâncime.

Salata și sparanghelul

Salata verde are nevoie de un fertilizant pe bază de fosfor, dar și de potasiu. De asemenea, solul trebuie nivelat înainte de a o cultiva.

Spre deosebire de alte legume, salata are nevoie de temperaturi scăzute pentru a germina. Prea multă căldură poate ruina recolta.

Citește și Beneficiile roșiilor cherry pentru sănătate, despre care nu știai până acum. Ce vitamine conțin legumele dulci și suculente

Hreanul

Hreanul este una dintre legumele care se înmulțesc foarte repede. Planta are nevoie de multă apă și un sol cald. În momentul plantării, se face o gaură destul de adâncă unde să aibă loc rădăcina.

Broccoli

Această legumă poate fi plantată chiar și în curte, într-un sol bogat în substanţe nutritve. Când temperaturile scad, este recomandat ca planta să fie acoperită.