Lemne care ar încăpea în 800 de vagoane, tăiate ilegal din Bistriţa-Năsăud şi Maramureş

Publicat: Luni, 25 Noiembrie 2013 15:42 // Actualizat: Luni, 25 Noiembrie 2013 15:42 // Sursa: romaniatv.net

Mai multe persoane din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş sunt cercetate după ce poliţiştii au descoperit, în urma unui control, aproximativ 32.000 de metri cubi de lemn tăiat ilegal, cantitate care ar încăpea în 800 de vagoane de tren.

Foto: ziarpiatraneamt.ro

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, ofiţeri specialişti de la Direcţia de Ordine Publică a IGPR, împreună cu poliţişti din Maramureş şi Bistriţa-Năsăud au participat, în perioada 19-22 noiembrie, la acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, informează Mediafax.

"Poliţiştii au constatat 15 infracţiuni, dintre care opt infracţiuni de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori, două infracţiuni de folosire fără drept a dispozitivului special de marcat, o punere în circulaţie fără drept de documente cu regim special şi patru infracţiuni de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu", se arată în comunicat.

În urma controalelor, poliţiştii au găsit 31.833 metri cubi de material lemnos tăiat fără respectarea normelor silvice.

Potrivit silvicultorilor, într-un vagon de tren încap 40 de metri cubi de lemne, astfel că lemnele tăiate ilegal în cele două judeţe ar încăpea în 800 de vagoane.

În urma controalelor, au fost date 34 de amenzi, în valoare totală de 125.000 de lei, iar 218 metri cubi de material lemnos, în valoare de 28.110 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

Astfel, poliţiştii au descoperit că un pădurar, în vârstă de 27 de ani, de la un ocol silvic privat din judeţul Bistriţa-Năsăud, a întocmit şase avize de însoţire a materialului lemnos cu un volum de 58 metri cubi unor proprietari de vegetaţie din afara fondului forestier, înaintea întocmirii actului de punere în valoare.

"În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, instigare la această faptă şi punere în circulaţie fără drept de documente cu regim special. De asemenea, a fost dispusă măsura confiscării volumului de 58 metri cubi lemn lucru răşinoase", se arată în comunicat.

Totodată, la un ocol silvic din judeţul Bistriţa-Năsăud s-a constatat că doi angajaţi, în urma exploatării arborilor din partidă, au tăiat fără drept şi sustras 12 arbori de esenţă răşinoase, cu un volum de 11,664 mc..

"Faţă de angajaţii societăţii s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de arbori", arată IJP Bistriţa-Năsăud.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
defrişări lemne tăiate ilegal padurari defrisari tăieri ilegale copaci
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 nov 16:00
... Mai multe persoane din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş sunt...
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H