Leo de la Strehaia, transferat de urgență din puşcărie la spital. „Are mari probleme, comorbidități”

Leo de la Strehaia a fost transferat de urgență din pușcăria în care a fost închis, pentru doi ani și jumătate, în spitalul penitenciar Jilava.

04 oct. 2021, 15:31
Leo de la Strehaia, transferat de urgență din puşcărie la spital. „Are mari probleme, comorbidități”

Leo de la Strehaia, transferat de urgență din puşcărie la spital. Ion Stelică Mihai, alias Leo de la Strehaia, a ajuns în închisoare, pentru doi ani și jumătate, după ce a fost găsit vinovat de evaziune fiscală. Acesta şi mama au fost închiși la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.

Leo de la Strehaia, transferat de urgență din puşcărie la spital

Starea lui Leo de la Strehaia, bolnav de Covid-19, s-a înrăutățit, motiv pentru care fost transferat de urgență la Spitalul Penitenciar Jilava. „Se simțea foarte rău, din ce am înțeles avea nevoie și de oxigen. Am vorbit puțin cu el, are mari probleme de sănătate. Sper să se refacă, mai ales că el are mari probleme de sănătate, comorbidități cum se zice, încă de dinainte”, a spus Alin, fiul lui Leo de la Strehaia, pentru Fanatik.

„Tata se împăcase cu ideea că va ajunge la închisoare, știa după felul în care s-a desfășurat procesul că nu are șanse să scape. Dar puteau să îl lase să își termine tratamentul, să scape de coronavirus, apoi să îl ducă acolo.  Iar asta din două motive, zic eu, de bun simț: îi poate îmbolnăvi pe alții la închisoare și pentru că nu poate fi îngrijit așa cum trebuie la pușcărie, mai ales că el are probleme cardiace, este diabetic, e supraponderal și are și alte probleme de sănătate”, fiul lui Leo de la Strehaia.

Patroana, mama lui Leo de la Strehaia, era şi ea, în momentul condamnării, bolnavă de coronavirus: „Mă îngrijorează bunica. E și ea bolnavă de Covid-19, este bătrână și nu mai știu nimic de ea. E băgată la izolare, în carantină, nu am putut vorbi deloc cu ea. Mi-e teamă să nu pățească ceva, și așa se simțea foarte rău când a ajuns în penitenciar. Pe ea o țin încă la Severin, dar dacă nu primește tratamentul va muri!”.

Alin, fiul lui Leo de la Strehaia, este și el inculpat în alt dosar, unul în care este acuzat de înșelăciune. Condamnat în primă instanță la închisoare cu suspendare, Alin a recunoscut că se teme să nu fie și el o victimă a sistemului judiciar: „Sper să nu ajung lângă tata, la pușcărie. Am fost condamnat în prima instanță la un an de închisoare, cu suspendare, sper să fie anulată sentința și să nu se schimbe într-una cu executare!”.