Leonard Doroftei acuză: Voi face plângere penală, s-au folosit de semnătura mea să cheltuiască bani

Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box, va face plângere penală împotriva unor foşti conducători din federaţie, întrucât s-au cheltuit bani fără justificare, instituţia având acum datorii de 500.000 de lei.

23 iun. 2015, 14:19
Leonard Doroftei acuză: Voi face plângere penală, s-au folosit de semnătura mea să cheltuiască bani

Vom face plângere penală împotriva celor care au cheltuit aceşti bani. S-au luat bani din federaţie fără semnătura mea. Am vorbit deja cu un avocat şi vom face şi plângere penală. Eu, Leonard Doroftei, nu am luat niciun ban din federaţie. Cei dinainte nu ne-au ajutat cu nimic, m-au pus să semnez nişte acte. S-au luat bani din contabilitate fără acordul meu, eu am fost ţinut doar să semnez.

Am fost adus de antrenorul meu, Titi Tudor, să ajut boxul românesc, pentru imagine. Eu am fost adus într-o echipă, nu am făcut eu echipa. L-au păcălit pe prost, omul nu a ştiut să studieze actele. Eu am crezut în oameni care nu şi-au cunoscut decât interesele. Sunt cheltuieli făcute de noi toţi, dar de ce şi-au dat demisia cei din fostul Birou Federal? Eu cred că a fost regizat tot, ca Biroul Federal să fie demis. Am găsit mulţi bani scoşi de către Viorel Sima. Până la urmă se va găsi cine a luat banii, în justiţie se va rezolva tot„, a spus Leonard Doroftei.

Secretarul general al FRB, Robert Băeatu, a precizat că federaţia are datorii totale de aproximativ 500.000 de lei, dintre care 200.000 de lei către Ministerul Tineretului şi Sportului.

Vicepreşedintele FRB, Marcel Boboc, a declarat că în urma consultării documentelor reiese faptul că anumiţi membri din fostul Birou Federal au depus deconturi cu sume considerabile pentru care nu există justificare: „Sunt persoane care au deconturi de miliarde de lei pe an pentru care nu există acte„.

Leonard Doroftei a precizat că nu există acte din care să reiasă că a cheltuit bani din federaţie în nume propriu: „Şi eu sunt de vină pentru că mă mişc mai încet. Când mă vedeţi că mă voi bucura de un ban adus aici în federaţie, să mă bateţi cu pietre. Eu sunt aici să muncesc. Nu veţi găsi facturi cu bani cheltuiţi pentru mine, nu s-au cumpărat costume pentru Doroftei, eu am semnat pentru a merge la competiţii. Au luat bani pentru competiţii afară şi nu au adus deconturi. Ne vom îndrepta împotriva celor care nu au adus deconturi. Pentru unii devenise o afacere, noi vrem să facem box. Când am spus stop şi nu am mai semnat am devenit duşmanul lor. Sunt dezamăgit că am crezut în nişte oameni cu care am crescut„.

Doroftei speră ca federaţia să reuşească să-şi plătească datoriile pentru a putea participa în viitor la competiţii. „Trebuia să aduc un control din minster, pentru că am primit finanţare de la minister şi au rezultat nişte cheltuieli fără justificare. Ar fi fost simplu să-mi dau demisia pentru că nu ţin de scaun, dar eu vreau să plătim datoriile, să atragem sponsori. Noi trebuie să găsim varianta să plătim aceste datorii pentru a putea participa la competiţii„, a mai spus Doroftei.

Francisc Vaştag şi Vasile Cîtea, vicepreşedinţi ai federaţiei, au demisionat din funcţii, la finalul lunii aprilie. Viorel Sima a demisionat din postul de secretar general, la sfârşitul anului trecut.