Leonard Doroftei, dus cu mandat la Parchet. Fostul boxer, audiat în dosarul Gala Bute

Leonard Doroftei a fost dus cu mandat la Parchet. Fostul pugilist va fi audiat în dosarul Gala Bute.

05 oct. 2016, 13:22
Leonard Doroftei, dus cu mandat la Parchet. Fostul boxer, audiat în dosarul Gala Bute

Foştii oficiali ai Federaţiei Române de Box Leonard Doroftei şi Viorel Sima vor fi aduşi cu mandat la instanţa supremă pentru a fi audiaţi ca martor în dosarul „Gala Bute”, la termenul din 19 octombrie.

Avocatul Elenei Udrea a cerut, la termenul de miercuri din dosarul „Gala Bute”, audierea lui Emil Boc şi Cătălin Predoiu, în calitate de martor, solicitarea fiind respinsă de judecători.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Leonard Doroftei şi fostul secretar general Viorel Sima trebuiau să vină miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a da declaraţii de martor. Aceştia nu s-au prezentat, astfel că instanţa a dispus emiterea unor mandate de aducere pe numele acestora, pentru a putea fi audiaţi în dosar.

Instanţa a stabilit următorul termen în dosar în 19 octombrie, când vor fi audiaţi cinci martori.

Dosarul „Gala Bute” a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Dragoş Botoroagă.

Printre faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.