LEONARD ORBAN, pe lista de consilieri ai lui Klaus Iohannis

Un nou nume a apărut pe lista de consilieri ai lui Klaus Iohannis. Leonard Orban, fost comisar european, ar putea să se întoarcă la Cotroceni, numele acestuia fiind vehiculat pentru postul de consilier prezidenţial pentru afaceri europene.

28 nov. 2014, 08:41
LEONARD ORBAN, pe lista de consilieri ai lui Klaus Iohannis

Potrivit România TV, președintele ales, Klaus Iohannis, ar vrea să îl coopteze în echipa sa pentru Cotroceni pe fostul comisar european, Leonard Orban.

Acesta ar urma să ocupe funcția de consilier prezidențial pentru afaceri europene, funcție pe care Leonard Orban a deținut-o și în timpul mandatului lui Traian  Băsescu.

Leonard Orban a mai ocupat funcțiile de negociator-șef al României cu UE şi comisar european pentru Multilingvism. Leonard Orban este fratele lui Ludovic Orban, lider PNL.

Pentur postul de consilier prezidenţial pentru politică externă este vehiculat însă şi numele lui Lazăr Comănescu, actual ambasador al României în Germania.

Totodată, Iohannis vrea să înfiinţeze un departament nou la Cotroceni – Reforma Constituţiei şi reforma instituţiilor publice. Acest departament ar urma să fie coordonat de Elena Simina Tănăsescu, profesor de drept constituţional şi european la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi director al Centrului de drept constituţional şi instituţii politice.

CITEŞTE ŞI Noi nume pe lista de consilieri a lui Klaus Iohannis

Mai multe nume au fost până acum vehiculate pentru postul de consilier la Cotroceni. Klaus Iohannis ar fi optat astfel pentru numirea actualului secretar adjunct al PNL, Dan Mihalache, ca viitor şef al cancelariei prezidenţiale.

Pe listă se mai află Iulia Huiu – consilier pe zona de analiză politică, George Scutaru – consilier prezidenţial pe probleme de apărare, Andrei Muraru – consilier prezidenţial pentru relaţia cu Autorităţile publice şi Societatea Civilă, dar şi Cosmin Marinescu, Mihaela Ciochină, Dan Dungaciu şi Simona Pop.

Citeşte şi Alina Mungiu-Pippidi nu vrea consilier la Cotroceni. Cine se află pe lista de sfătuitori ai lui Klaus Iohannis