Leopard de zăpadă, animal pe cale de dispariţie, împuşcat mortal la Grădina Zoologică. Vina îi aparţine îngrijitorului

Publicat: Vineri, 30 Noiembrie 2018 13:19 // Actualizat: Vineri, 30 Noiembrie 2018 13:19 // Sursa: romaniatv.net

Un leopard de zăpadă a fost omorât de un vânător la Dudley Zoo, după ce animalul a scăpat din cuşcă prin uşa uitată deschisă de îngrijitor.

Dudley Zoo a comunicat că Margaash, în vârstă de 8 ani, a fost ucis într-un moment al zilei în care grădina zoologică era închisă, iar înăuntru nu se afla niciun vizitator. O investigaţie a arătat că uşa cuştii a fost uitată descuiată de către un îngrijitor.

Odată ce supraveghetorii l-au văzut pe Margaash afară, oficialii grădinii zoologice au declarat că procedura de evadare a animalelor a fost pusă în practică, iar echipa de arme de foc a fost sesizată şi a intervenit. "Leopardul a fost ucis de un membru senior al echipei de arme de foc, cu o singură lovitură, și nu a suferit", se mai arată în comunicat. De asemenea, se subliniază că "personalul nu avea altă opțiune, iar decizia a fost luată în interesul siguranței publice".

Directorul Dudley Zoo, Derek Grove, a declarat: "A fost un incident incredibil de trist. Eutanasia este și va fi o ultimă soluție. Eforturile de a-l convinge pe Margaash să se întoarcă în incinta lui au eșuat și, deoarece animalul era aproape de împrejurimile împădurite și se apropia întunericul, medicul veterinar nu credea că o săgeată tranchilizantă era o opțiune sigură, din cauza duratei de timp în care medicamentul îşi făcea efectul".

Leopardul de zăpadă este o specie pe cale de dispariție şi se estimează că existe doar aproximativ 4.000 de exemplare în sălbăticie.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
animal impuscat zoo Dudley Zoo leopard alb
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7559
RON
21 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H