Leopard de zăpadă, animal pe cale de dispariţie, împuşcat mortal la Grădina Zoologică. Vina îi aparţine îngrijitorului

Un leopard de zăpadă a fost omorât de un vânător la Dudley Zoo, după ce animalul a scăpat din cuşcă prin uşa uitată deschisă de îngrijitor.

30 nov. 2018, 11:19
Leopard de zăpadă, animal pe cale de dispariţie, împuşcat mortal la Grădina Zoologică. Vina îi aparţine îngrijitorului

Dudley Zoo a comunicat că Margaash, în vârstă de 8 ani, a fost ucis într-un moment al zilei în care grădina zoologică era închisă, iar înăuntru nu se afla niciun vizitator. O investigaţie a arătat că uşa cuştii a fost uitată descuiată de către un îngrijitor.

Odată ce supraveghetorii l-au văzut pe Margaash afară, oficialii grădinii zoologice au declarat că procedura de evadare a animalelor a fost pusă în practică, iar echipa de arme de foc a fost sesizată şi a intervenit. „Leopardul a fost ucis de un membru senior al echipei de arme de foc, cu o singură lovitură, și nu a suferit„, se mai arată în comunicat. De asemenea, se subliniază că „personalul nu avea altă opțiune, iar decizia a fost luată în interesul siguranței publice„.

Directorul Dudley Zoo, Derek Grove, a declarat: „A fost un incident incredibil de trist. Eutanasia este și va fi o ultimă soluție. Eforturile de a-l convinge pe Margaash să se întoarcă în incinta lui au eșuat și, deoarece animalul era aproape de împrejurimile împădurite și se apropia întunericul, medicul veterinar nu credea că o săgeată tranchilizantă era o opțiune sigură, din cauza duratei de timp în care medicamentul îşi făcea efectul„.

Leopardul de zăpadă este o specie pe cale de dispariție şi se estimează că existe doar aproximativ 4.000 de exemplare în sălbăticie.