Lewis Hamilton a câştigat cursa de Formula 1 din Singapore. Vettel şi Raikkonen au abandonat

Pilotul britanic Lewis Hamilton de le Mercedes a câştigat, duminică, Marele Premiu al statului Singapre, a XVI-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull şi de al doilea pilot Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas. Hamilton s-a impus în prima cursă nocturnă desfăşurată pe pistă umedă, relatează News.ro.

17 sept. 2017, 14:32
Lewis Hamilton a câştigat cursa de Formula 1 din Singapore. Vettel şi Raikkonen au abandonat

Pilotul britanic a pornit de pe locul 5 al grilei şi a câştigat al 60-lea Grand Prix din carieră, al şaptelea în acest an şi al treilea pe străzile din Singapore. El a beneficiat de un incident petrecut imediat după start, în urma căruia trei piloţi rivali, aflaţi înaintea sa pe grilă, au abandonat.

Germanul Sebastian Vettel de la Ferrari a plecat din pole position, urmat de olandezul Max Verstappen şi de Ricciardo, ambii de la Red Red Bull, de Kimi Raikonen de la Ferrari, de Hamilton şi de Bottas de la Mercedes.

Pe o pistă plină de apă, Raikonnen a încercat după start să-l atace pe parte stângă a pistei pe Verstappen, strâns ca într-un cleşte, şi din dreapta, de Vettel. Celei trei monoposturi au intrat în contact. Raikkonen şi Verstappen au abandonat după s-au lovit de două ori, ultima dată ricoşând în monopostul spaniolului Fernando Alonso de la McLaren-Honda. Vettel şi Alonso au mai continuat cursa pentru scurt timp. Germanul a pierdut controlul monopostului tot în turul I şi a lovit bariera de protecţie de pe marginea pistei, iar Alonso s-a retras în turul 9, din cauza avariilor suferite la maşină.

În urma acestor incidente, Safety Car-ul a intrat pe pistă în turul I, apoi în turul 11, după un accident suferit de rusul Danil Kviat de la Toro Rosso şi în turul 38, după ce şi suedezul Markus Ericsson de la Sauber a lovit marginea circuitului. Pista s-a uscat pe parcursul cursei, iar piloţi au terminat cu pneuri de uscat.

Pe locul 4 s-a clasat spaniolul Carlos Sainz jr. de la Torro Rosso, al cincilea a trecut linia de sosire mexicanul Serio Perez de la Force India, iar britanicul Jolyon Palmer de la Renault a fost al şaselea. Palmer a obţinut primele puncte în acest sezon.

Pe locurile 7-10 s-a clasat în ordine belgianul Stoffel Vandoorne de la McLaren-Honda, canadianul Lance Stroll de la Williams, francezul Romain Grosjean de la Haas şi un alt francez, Esteban Ocon de la Force India.

Piloţii nu au parcurs cele 61 de tururi prevăzute pentru această cursă, ci doar 57 de tururi. MP de la Singapore a fost oprit după ce s-a atins limita celor două ore stabilite de regulament pentru durata unui Grand Prix. Duminică, au trecut linia de sosire 12 dintre cei 20 de piloţi care au luat startul.

În urma acestor rezultate, Hamilton (263 de puncte) îşi extinde la 28 de puncte avansul în clasamentul piloţilor faţăd e Vettel (235 puncte).

Următoarea etapă, Marele Premiu al Malaysiei, va avea loc la 1 octombrie, pe circuitul de la Sepang.