Lia Olguţa Vasilescu: Dacă Legea pensiilor avea legătură cu alegerile din 2020, s-ar fi aplicat din 2020

Publicat: Vineri, 10 August 2018 12:44 // Actualizat: Vineri, 10 August 2018 12:44 // Sursa: romaniatv.net

Legea pensiilor nu are legătură cu alegerile parlamentare din 2020, altfel s-ar fi aplicat din acel an, ea urmând să se aplice din 2021 pentru că funcţionarii de la Casa Naţională de Pensii au nevoie de minimum doi ani pentru a recalcula 5,9 milioane de pensii, a anunţat vineri ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu.

Ministerul Muncii a lansat joi în dezbatere publică proiectul Legii pensiilor, iar printre noutăţi se află introducerea masterului şi a doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare. Legea ar urma să intre în vigoare din 2021.

Vasilescu a fost întrebată dacă anul ales pentru aplicarea legii, 2021, are legătură cu alegerile din 2020.

"Dacă avea legătură cu alegerile din 2020, s-ar fi aplicat din 2020. Nu, am făcut un calcul împreună cu funcţionarii de la Casa de Pensii. Ei mi-au spus că au nevoie de minimum doi ani pentru a putea să recalculeze 5,9 milioane de pensii, câte sunt la ora actuală", a spus Vasilescu, potrivit news.ro.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea pensiilor legea pensiilor 2018 Lia Olguţa Vasilescu pensii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 aug 18:32
Răspunde | Votează email 0 email
Burcea Mihaela
Sunt trei mari probleme in acest proiect de lege a pensiilor, care, nu numai ca mentin inechitatile, dar le si adancesc. Lasand la o parte modul de prezentare confuz, neclar, prolix, parca voit amestecat al materialului, am constatat si erori grave de calcul in stabilirea pensiilor, precum si cateva elemente de neconstitutionalitate. In ceea ce ma priveste, ma afecteaza profund urmatoarele :
1. Se face confuzie intre punctajul anual si punctajul mediu anual. Punctajul anual se obtine prin impartirea la numarul de luni efectiv lucrate din anul respectiv, in timp ce punctajul mediu anual (omis, in text) reprezinta nr. rezultat din impartirea la 12 luni, indiferent de nr. lunilor lucrate in anul respectiv, ceea ce duce la diminuarea drastica/ brutala a nr. de puncte ale asiguratului care a muncit mai putin de 1 an, daca s-a angajat in octombrie si a iesit la pensie, sa zicem, in septembrie, cum este, de altfel, si cazul meu, sau al altora care au lucrat foarte mult timp in invatamant. Daca am lucrat 3 luni sau 6 luni intr-un an calendaristic, vechimea mea este de 3 sau 6 luni, nu 2 ani. Consider ca, logic si de bun simt, legiuitorul trebuie sa desfiinteze aceasta grava inechitate si furt din contributie. Impartirea la 12 este varianta cea mai comoda pentru cei care calculeaza, pentru stat, dar nu si pentru cetatean si sfideaza logica si bunul simt.Este o grava inechitate reminiscenta din vechile legi (19 si 263) si care nu se vrea reparata. Ganditi-va ca, dupa pensionare, un profesor lucreaza in regim de cumul si/sau plata cu ora, situatie in care produce venituri asiguratorii 3 sau 6 luni pe an, Bruma aceea de banuti dvs. o impartiti otova la cifra 12 . Nu este o inechitate si o incalcare a drepturilor constitutionale, precum ca toti suntem egali in fata legii ! PROPUN O CORECTURA A ACESTEI GRESELI : CEL MAI SIMPLU AR FI SA SE IMPARTA SUMA PUNCTELOR LUNARE DIN TOATA PERIOADA LUCRATA LA SUMA LUNILOR CUPRINSA IN CIFRA 25, respectiv 300, CAT ESTE NIVELUL MEDIU AL
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H