Lia Olguţa Vasilescu, denunţ împotriva procurorului Claudia Roşu

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilesc,  a depus, la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție un denunț care o vizează pe Claudia Roșu, fost procuror DNA și soția lui Doru Țuluș, fost procuror în DNA, și Antonie Smarandache, fost ofițer de poliție judiciară în DNA.

05 mart. 2019, 20:03

Lia Olguţa Vasilescu îi acuză de fapte grave pe cei doi, în urma reținerii sale din 30 martie 2016 și spune că procurorul i-a cerut să îl denunțe pe Klaus Iohannis și pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, alături de alți primari,

”Am depus un denunț în urmă cu câteva săptămâni, am primit confirmarea, s-a deschis dosar penal, va începe urmărirea penală. Acuzațiile pe care le-am formulat sunt de abuz în serviciu, cercetare abuzivă, purtare abuzivă, tortură. A fost şi tortură fizică şi psihică asupra unuia dintre colaboratorii mei pe care, la început, l-au luat cu binişorul ca să mă denunţe pe mine, acesta a spus că nu ştie nimic despre mine şi apoi au început să-l sperie, să îi spună despre lucruri care se petrecuseră acum zece ani. Această persoană avusese o firmă şi ştiau ei ce se întâmplase acolo acum zece ani, nu a vrut nici în această situaţie să mă denunţe şi să-şi pună aparatură de înregistrare.Codul Penal prevede pușcărie pentru aceste fapte, cu mulți ani. Trebuie să acționăm împotriva acestui așa-zis ”stat de drept”, care a acționat așa cum a acționat.

Mi-a cerut să fac denunțuri, să îl denunț pe Klaus Iohannis, pe primarul Timișoarei, pe alți primari. Nu mă interesează daune de la ei.”, a spus Lia Olguța Vasilescu, marți seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.