Lia Olguţa Vasilescu, despre situaţia din Guvern. De ce a demisionat ministrul Educaţiei şi ce se întâmplă cu Tudorel Toader

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a vorbit joi seara, la România TV, despre demisia colegului său de la Educaţie, Valentin Popa, dar şi despre posibila remaniere a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

27 sept. 2018, 19:47
Lia Olguţa Vasilescu, despre situaţia din Guvern. De ce a demisionat ministrul Educaţiei şi ce se întâmplă cu Tudorel Toader

Lia Olguţa Vasilescu spune că demisia lui Valentin Popa a venit în contextul în care ministerul Educaţiei a dat Ordonanța de Urgență privind desfășurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților, revenindu-se la forma anterioară a reglementării. „M-am interesat la mulți angajați din cadrul Ministerului Educației pentru că am vrut să înțeleg care a fost speța. Când vii cu o OUG cu 3 săptămâni înainte de începerea școlii, în condițiile în care tu nu ai suficienți profesori, bulveresezi învățământul din zona respectivă„, a spus Lia Olguța Vasilescu, la România TV.

Despre mult-discutata remaniere căreia ar urma să-i cadă victimă şi ministrul Justiţiei, Olguţa Vasilescu a declarat: „Eu nu am auzit de vreo remaniere, în partid sau în Guvern, a lui Tudorel Toader. Suntem într-un proces de evaluare și acum aflu câte s-au făcut în România și nu se comunică. Fiecare dintre noi suntem supuși evaluării, doamna premier face evaluarea. În anumite zone se simte nevoie de schimbare, în anumite zone se simte nevoia de o comunicare mai bună. Premierul vine cu lista și o supune votului CEX-ului, partidul trebuie să își asume miniștrii respectivi. Postul Ministerului Justiției nu aparține ALDE, ci PSD. Asta nu înseamnă că discutăm de o remaniere a lui Tudorel Toader, nu știu ce ministru va fi remaniat„.