Lia Olguţa Vasilescu, sancţionată de CNCD pentru afirmaţia „ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancţionat-o cu avertisment pe Lia Olguţei Vasilescu, pentru declaraţia ”ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”, făcută la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

02 dec. 2019, 17:18
Lia Olguţa Vasilescu, sancţionată de CNCD pentru afirmaţia „ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”

”În sfârşit, CNCD a decis sancţionarea Olguţei Vasilescu pentru declaraţia ei stupefiantă despre etnicii germani. «Ca neamţ, să vorbeşti despre gazare trebuie să ai mult curaj», spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august. Aceeaşi Olguţa Vasilescu care în anii 2000 aducea elogii mareşalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaţilor. La sesizarea mea şi a unor colegi parlamentari din USR, Consiliul Naţional contra Discriminării a sancţionat-o cu un avertisment”, a scris senatorul Vlad Alexandrescu luni seară, pe Facebook.

El consideră că nu este suficientă sancţiunea CNCD şi trebuie urmată de sancţiunea electoratului.

”Poate că nu e destul şi nici nu va fi destul dacă nu va exista şi o sancţiune a societăţii şi electoratului. Pentru că România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii. Ci, îl condamnă ferm”, a mai scris Vlad Alexandrescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, în 24 august 2018, că este „inadmisibil şi incalificabil” că „Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii” în Piaţa Victoriei, dar că nu vrea să se pronunţe până când nu vor exista „concluzii mai amănunţite” din partea anchetatorilor.

În aceeaşi zi, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii la momentul respectiv, a criticat declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, afirmând: ”Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”.

Recent, între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, Lia Olguţa Vasilescu a făcut o declaraţie asemănătoare la adresa preşedintelui Iohannis, pe care l-a asemănat cu un şef de lagă de concentrare.

Şefa de campanie a Vioricăi Dăncilă, fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, a comentat declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis conform cărora nu este în competiţie electorală, ci într-un război cu PSD, afirmând că acesta deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare.

„Domnul Klaus, cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare”, a declarat Olguţa Vasilescu într-o emisiune televizată.

Citeşte şi: Lia Olguţa Vasilescu: Domnul Klaus cred că deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo, la reeducare


loading...
Partenerii noștri