Liber la arme în campusurile universitare din Florida

Publicat: Joi, 04 Februarie 2016 13:03 // Actualizat: Joi, 04 Februarie 2016 13:03 // Sursa: romaniatv.net

Camera Reprezentanților din Florida a aprobat două proiecte legislative privind purtarea armelor în campusuri universitare și la vedere.

Camera Reprezentanților, controlată de republicani, a votat cu un scor de 80-38 în favoarea dreptului celor 1,5 deținători de permise din Florida să-și poarte armele la vedere. Firmele și atracțiile turistice, precum parcurile tematice din Florida, ar putea interzice, totuși, armele.

Un proiect separat, aprobat cu 80-37, va permite portul armelor în campusurile colegiilor, unde în prezent sunt interzise.

Cele două propuneri legislative intervin pe fondul ofensivei președintelui Barack Obama împotriva proliferării armelor de foc în SUA, subiect pe care l-a plasat în fruntea priorităților sale pentru 2016.

Deși republicanii controlează ambele camere ale legislativului din Florida, cele două măsuri ar putea întâmpina greutăți în Senat, unde membri marcanți s-au opus până acum promovării lor.

Florida este unul dintre cele doar cinci state care nu permit purtarea armelor la vedere, a subliniat republicanul Matt Gaetz, principalul promotor al legii.

Democrații s-au opus proiectului, în special legislatorii de culoare denunțându-l drept o amenințare pentru comunitățile urbane. Împotriva proiectului s-au pronunțat și mulți șerifi din Florida, îngrijorați că acesta va crea confuzie și îi va alarma pe turiști, dar și poliția care acționează în universități și președinți de campusuri. "Cărțile și armele nu pot conviețui", a declarat democrata Barbara Watson, membră a Camerei Reprezentanților.

În afară de Florida, celelalte state unde nu este permisă purtarea armelor la vedere sunt California, New York, Illinois și Carolina de Sud, conform NRA.

Texasul a aprobat anul trecut o lege similară proiectului votat miercuri în Florida.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
arme arme de foc campus Florida partidul republican regimul armelor regimul armelor SUA
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 feb 14:15
...Reprezentanților din Florida a aprobat două proiecte legislative privind purtarea armelor în campusuri universitare și la vedere. Citește mai departe… Liber la arme...
04 feb 13:21
... Camera Reprezentanților din Florida a aprobat două proiecte legislative privind purtarea armelor...
1
EUR
4.7601
RON
23 May
noapte 13 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H