Liberalii, de la ACD la delimitarea de „un mare profitor al tranziţiei”

Odată cu sentința primită de Dan Voiculescu, liberali precum Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Cristina Pocora, Alina Gorghiu, dar și alții au profitat de moment pentru a-l ataca pe președintele fondator al PC, pentru a saluta decizia Justiției sau pentru a îndemna la respectarea deciziei.

09 aug. 2014, 15:46
Liberalii, de la ACD la delimitarea de „un mare profitor al tranziţiei”

Cea mai dură reacție a venit din partea vicepreședintelui PNL, Ludovic Orban, care a spus despre Dan Voiculescu că „este un om care şi-a construit un partiduleţ satelit şi care s-a lipit întotdeauna de putere, care întotdeauna a profitat de relaţiile privilegiate pe care le-a avut cu deţinătorii de putere din România, pentru a-şi favoriza afacerile. […] E încă un mare profitor al tranziţiei care ajunge la zdup”.

DAN VOICULESCU se face comod la închisoare. Vezi ce a cerut încă din prima zi de detenţie

În urmă cu doar câteva luni, liberalii încă formau Alianța de Centru-Dreapta (ACD) alături de Partidul Conservator, al cărui președinte fondator este Dan Voiculescu. Acest parteneriat între PNL și Dan Voiculescu a funcționat mai bine de 3 ani, între 9 ianuarie 2011 și februarie 2014, când fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a decis ruperea USL.

Liberalii nu ignoră doar funcționarea fostei alianțe cu PC atunci când îl critică vehement pe Dan Voiculescu, ci ignoră și fostele laude pe care i le adresau recent acestuia.

DAN VOICULESCU, CONDAMNAT. Cum va recupera statul PREJUDICIUL şi cine poate să CADĂ odată cu fostul senator

„Dan Voiculescu, de ani de zile, cu partidul lui, cu trustul lui media, acţionează, în opinia mea, corect. Acţionează corect apărând nişte valori democratice, denunţând nişte lucruri anormale, aberante, nedemocratice, nişte hoţii care se întâmplă în România sub regimul lui Traian Băsescu şi atunci e normal să fim aliaţi politic, dacă avem acelaşi scop”, declara Crin Antonescu în urmă cu doi ani, la un post de televiziune.

DAN VOICULESCU CONDAMNAT. Reacţia CAMELIEI VOICULESCU după sentinţa primită de tatăl ei