Liberalii din conducerea Parlamentului, obligaţi să cotizeze mai mult la partid

Conducerea PNL le cere liberalilor din conducerea Parlamentului să dea la partid jumătate din banii primiţi în plus ca urmare a majorării salariilor demnitarilor, informează România TV. 

05 aug. 2015, 13:55
Liberalii din conducerea Parlamentului, obligaţi să cotizeze mai mult la partid

Liberalii nu susţin ordonanţa pentru mărirea salariilor demnitarilor, care a intrat în vigoare de la 1 august.

Surse din PNL, citate de România TV, spun că, în urma majorării, liberalii care fac parte din conducerea celor două Camere ale Parlamentului vor trebui să cotizeze suplimentar la partid.

Este vorba de şapte liberali (vicepreşedinţi, secretari, chestori ai Parlamentului) ale căror venituri au crescut la 13.000 de lei, de la începutul lunii.

Astfel, potrivit România TV, fiecare dintre cei şapte va trebui să cotizeze la partid jumatate din suma primita in plus, adica aproape o mie de euro. PNL va strange cam 7 mii euro de la aceştia. 

PNL vrea respingerea Ordonanţei

Deputatul PNL Tinel Gheorghe a declarat, miercuri, că va cere conducerii partidului să solicite Birourilor Permanente ale celor două Camere ca Ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor să fie discutată de urgenţă în sesiunea parlamentară extraordinară, pentru a fi respinsă.

„Voi cere la prima şedinţă a comisiei de unificare a partidului ca PNL că solicite ca Ordonanţa de urgenţă privind majorarea salariilor demnitarilor să intre în dezbaterea Parlamentului în procedură de urgenţă în sesiunea parlamentară extraordinară pentru a fi respinsă, pentru a nu mai fi discuţii pe această temă”, a precizat, pentru Mediafax, Tinel Gheorghe.

El a spus că, dacă se discută în sesiunea extraordinară Codul Fiscal, trebuie să intre, la pachet, şi Ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor.

„Dacă discutăm Codul Fiscal, să venim la pachet şi cu Ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor”, a afirmat deputatul liberal, adăugând că tema salariilor demnitarilor trebuie discutată la noua lege a salarizării.

În opinia deputatului PNL, dacă se ia decizia de a se discuta în sesiunea extraordinară şi Ordonanţa privind salariile demnitarilor, comisiile de specialitate se pot întruni rapid la Senat şi, apoi, la Camera Deputaţilor.

În sesiunea extraordinară, PNL va cere să se discute şi proiectul privind votul prin corespondenţă.

Salariile demnitarilor cresc de la 1 august, potrivit ordonanţei 14/2015. De această majorare a salariilor beneficiază, între alţii, preşedintele României, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, membrii Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, adică vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii, miniştrii, consilierii prezidenţiali, Avocatul Poporului.