PNL îi răspunde lui Victor Ponta pe tema revizuirii Constituţiei: Nu e pe subiect

Publicat: Miercuri, 22 Aprilie 2015 14:44 // Actualizat: Miercuri, 22 Aprilie 2015 15:10 // Sursa: romaniatv.net

Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al deputaților liberali, a declarat miercuri că PNL discută despre revizuirea Constituției în comisia parlamentară de resort, iar faptul că premierul Victor Ponta cere o întâlnire pe această temă cu partidele parlamentare arată că "nu e pe subiect".

Foto: bzv.ro

"Avem aceste întâlniri permanent în cadrul comisiei, acolo se discută despre revizuirea Constituției. Mai mult, ceea ce noi solicităm și vrem în această comisie este să facem o amplă discuție pe revizuirea Constituției, să discutăm de la început pe fiecare articol. PNL e în comisie și discută despre revizuirea Constituției, domnul Ponta cred că nu e pe subiectul acesta", a spus Pocora la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Ponta propune o întâlnire a liderilor tuturor partidelor parlamentare pe tema revizuirii Constituţiei

Ea a adăugat că PNL nu este de acord cu "graba" PSD de a finaliza proiectul de revizuire a Constituției.

"Dacă discutăm despre revizuirea Constituției, discutăm pe fiecare articol. Dacă domnul Ponta și PSD se grăbesc, atât timp cât mai este domnul Ponta într-o funcție să-i ofere niște prerogative sau niște puteri în plus domnului Ponta, e problema lor și noi nu suntem de acord", a menționat Pocora.

Premierul Victor Ponta a cerut marți conducerii PNL să nu ''saboteze proiectul de revizuire a Constituției'' și a propus liderilor partidelor parlamentare o întâlnire în care să se decidă finalizarea procesului ținând cont de observațiile Comisiei de la Veneția și ale Curții Constituționale.

"Fac un apel foarte, foarte hotărât la conducerea PNL să nu saboteze proiectul de revizuire a Constituției!!! Din motive politicianiste greu de înțeles astfel se va pierde o oportunitate care apare o dată la 10-15 ani de a moderniza instituțiile statului și de a adapta sistemele de protecție a drepturilor fundamentale!

Orice reformă reală a vieții politice nu poate fi completă fără modificarea Constituției! Și trebuie să le reamintesc parlamentarilor liberali că aceasta a fost una dintre principalele promisiuni pe care le-am făcut în campania din 2012 când am fost toți aleși! Îngroparea acestui proiect ar fi o gravă trădare a tuturor celor care au avut încredere în noi'', a scris Victor Ponta pe Facebook.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Constituţia Romania Cristina Pocora PNL revizuirea Constituţiei victor ponta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 apr 15:24
...cere o întâlnire pe această Citește mai departe…   ...
22 apr 15:11
...cuvânt al deputaților liberali, a declarat miercuri că PNL discută despre revizuirea Constituției în comisia parlamentară … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
22 apr 15:01
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 5 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H